Het maken van een volledig vegetarisch kerstmenu is makkelijk met deze hapjes, voorgerechten en hoofdgerechten. Deze kun je aanvullen met heel veel bijgerechten, want de meeste groenten en aardappelgerechten zijn in de basis namelijk doorgaans al vegetarisch.
Let bij het samenstellen van een vegetarisch menu voornamelijk op de verschillende groentesoorten, smaken en texturen zodat het een verrassend menu zal worden zonder in de herhaling te vallen. Er is namelijk meer, véél meer, dan alleen maar champignons en kaas.
Houd rekening met verkrijgbaarheid en seizoensproducten voor het meest smaakvolle kerstmenu, dit heeft als extra voordeel dat het budget ook veel vriendelijker blijft.
De meeste toetjes zijn vegetarisch, dus die heb ik achterwege gelaten in dit overzicht bomvol inspiratie voor een vegetarische kerst.Vegetarische kerst pasteitjes met prei en geitenkaas
45 minuten bereidingstijd
Een pasteitje is een klassiek kerst voorgerecht, maar heb je al eens vegetarische kerst pasteitjes met prei en geitenkaas gemaakt? Een fantastisch deegbakje gevuld met groenten. Naar receptRomige paddenstoelen-truffelsoep
45 minuten bereidingstijd
Een smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag. Naar receptVegetarische tartiflette
1 uur bereidingstijd
Deze vegetarische tartiflette is extra lekker met paddenstoelen, rozemarijn en Reblochon kaas. Makkelijk om te maken met een groots effect waar elke kaasliefhebber blij van zal worden tijdens de feestdagen. Naar receptFriszure appel en rode bieten carpaccio
25 minuten bereidingstijd
Erg verfrissend voorgerecht of salade, perfect voor een hete zomerdag. Een friszure appel en rode bieten carpaccio heeft heerlijke smaakcombinaties! Naar receptTorentje met spinazie en gepocheerd ei
55 minuten bereidingstijd
Dit torentje met spinazie en gepocheerd ei is een feestelijk vegetarisch voorgerecht. De perfecte start van je kerstmenu, met een makkelijke romige dressing. Naar receptVegetarische champignon Bourguignon
30 minuten bereidingstijd
Deze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes. Naar receptFaux gras (vegan)
35 minuten bereidingstijd
Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen. Naar receptBloemkoolsoep met blauwe kaas
45 minuten bereidingstijd
Een romige bloemkoolsoep met blauwe kaas die fluweelzacht is en vol van smaak. Extra lekker met krokante stukjes walnoot, welke perfect passen bij bloemkool en blauwschimmelkaas. Naar receptRode biet tartaar in een glaasje
15 minuten bereidingstijd
Deze rode biet tartaar in een glaasje is een vegetarische amuse bouche, ideaal voor een feestje of als last minute kerst hapje. Weinig ingrediënten en te maken binnen een kwartier. Naar receptKnolselderij tarte tatin
1 uur bereidingstijd
Een hartige knolselderij tarte tatin is een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht. Ideaal tijdens de feestdagen voor een vegetarisch kerstmenu. Naar receptGegratineerde champignons
30 minuten bereidingstijd
Deze mini champignon gratin is super leuk als éénpersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht. Naar receptKaasfondue
40 minuten bereidingstijd
Er gaat niets boven gesmolten kaas, een pan met de lekkerste kaassaus midden op tafel om brood en groenten in te dippen. Een fantastische kaasfondue die binnen no-time klaar is. Naar receptAmuse van polenta en zoete aardappel
35 minuten bereidingstijd
Bij het kerstdiner is een klein hapje vooraf, tijdens het aperitief, zeer aangenaam. Deze amuse van polenta en zoete aardappel is heerlijk én vegetarisch! Naar receptJus maken zonder vlees
20 minuten bereidingstijd
Wil je jus bij de stamppot, maar wil je jus maken zonder vlees? Maak dan deze super makkelijke vegetarische jus, een super smaakvolle variant die prachtig van kleur is. Naar receptTorentje van knolselderij en geitenkaas
45 minuten bereidingstijd
Een feestelijk en vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen. Dit torentje van knolselderij en geitenkaas is verrassend makkelijk te maken! Naar recept
Bekijk hier alle vegetarische kerstrecepten voor nog veel meer inspiratie! Ben je op zoek naar iets specifieks? Laat het me dan weten en ik help je graag.















Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!