Rode biet tartaar in een glaasje

(11)

Deze rode biet tartaar in een glaasje is een vegetarische amuse bouche, ideaal voor een feestje of als last minute kerst hapje. Weinig ingrediënten en te maken binnen een kwartier.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades
Rode biet tartaar in een glaasje

Ingrediënten


  • 1 grote gekookte rode biet
  • ¼e friszure appel
  • kleine handvol walnoten
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: takje cress of peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • lepel
  • 8 kleine glaasjes

Rode biet tartaar in een glaasje Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-biet-tartaar-in-een-glaasje


Rode biet tartaar maken – 15 minuten

Hak de walnoten grof. Snijd de rode biet in kleine blokjes. Was de appel en snijd een kwart van een appel in stukjes. 

Meng de appel samen met de rode biet en ¾e van de gehakte walnoten. Breng op smaak met een theelepel mosterd, een eetlepel balsamico, peper en zout.

Rode biet tartaar in een glaasje
Rode biet tartaar in een glaasje
Rode bieten tartaar
Rode bieten tartaar

Verdeel de rode biet tartaar over kleine glaasjes en verdeel hier de resterende walnoten over. Maak af met een takje groen en serveer met een klein vorkje. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-07-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Rode biet tartaar in een glaasje: Veel gestelde vragen

Kan ik de walnoten vervangen?

Walnoten passen het beste bij rode biet en appel, maar ook hazelnoten zijn een goede combinatie bij de rode biet tartaar.

Welke appel voor een rode biet tartaar?

Je kunt hier een friszure appel voor gebruiken, zoals Fuji of Pink Lady, of een zure appel zoals Granny Smith.

0 reacties op Rode biet tartaar in een glaasje

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.