Deze rode biet tartaar in een glaasje is een vegetarische amuse bouche, ideaal voor een feestje of als last minute kerst hapje. Weinig ingrediënten en te maken binnen een kwartier. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 31-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-biet-tartaar-in-een-glaasje
Hak de walnoten grof. Snijd de rode biet in kleine blokjes. Was de appel en snijd een kwart van een appel in stukjes.
Meng de appel samen met de rode biet en ¾e van de gehakte walnoten. Breng op smaak met een theelepel mosterd, een eetlepel balsamico, peper en zout.
Verdeel de rode biet tartaar over kleine glaasjes en verdeel hier de resterende walnoten over. Maak af met een takje groen en serveer met een klein vorkje. Eet smakelijk!
Kan ik de walnoten vervangen?
Walnoten passen het beste bij rode biet en appel, maar ook hazelnoten zijn een goede combinatie bij de rode biet tartaar.
Welke appel voor een rode biet tartaar?
Je kunt hier een friszure appel voor gebruiken, zoals Fuji of Pink Lady, of een zure appel zoals Granny Smith.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.