Deze rode biet tartaar in een glaasje is een vegetarische amuse bouche, ideaal voor een feestje of als last minute kerst hapje. Weinig ingrediënten en te maken binnen een kwartier.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-11-2024
Hak de walnoten grof. Snijd de rode biet in kleine blokjes. Was de appel en snijd een kwart van een appel in stukjes.
Meng de appel samen met de rode biet en ¾e van de gehakte walnoten. Breng op smaak met een theelepel mosterd, een eetlepel balsamico, peper en zout.
Verdeel de rode biet tartaar over kleine glaasjes en verdeel hier de resterende walnoten over. Maak af met een takje groen en serveer met een klein vorkje. Eet smakelijk!
Kan ik de walnoten vervangen?
Walnoten passen het beste bij rode biet en appel, maar ook hazelnoten zijn een goede combinatie bij de rode biet tartaar.
Welke appel voor een rode biet tartaar?
Je kunt hier een friszure appel voor gebruiken, zoals Fuji of Pink Lady, of een zure appel zoals Granny Smith.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.