Deze rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse (oftewel citrus mousse) is als makkelijke versie zonder de bovenste laag ook érg lekker.
Tip: je kunt je eigen taartbodem maken met behulp van ons makkelijke recept, of gebruik een kant-en-klare taartbodem die je kunt kopen in de supermarkt.
Je kunt in plaats van roomkaas eventueel ook mascarpone gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-11-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de taartbodem zodat het deeg kan rusten in de koelkast. Als je diepvries fruit gebruikt kun je deze het beste eerst ontdooien en laten uitlekken zodat de vulling niet te nat zal worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met het taartdeeg. Prik gaatjes in de taartbodem en bestrooi deze met een dun laagje paneermeel.
Meng eieren met slagroom, amandelmeel en 80 gram suiker. Roer er dan het rood fruit doorheen en giet het mengsel op de taartbodem.
Bak de taart in ongeveer 20 - 25 minuten, tot het deeg gaar is en de vulling gestold is, de exacte tijd is afhankelijk van de oven. Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de yuzu mousse.
Plaats de blaadjes gelatine in koud water tot deze zacht zijn. Verwarm ondertussen het citrus sap in een middelgrote pan.
Meng de eieren en suiker met een elektrische mixer enkele minuten en voeg het warme sap geleidelijk toe aan de eieren. Meng dit goed om klontjes te voorkomen en schenk het mengsel terug in de middelgrote pan.
Gaar het mengsel enkele minuten op laag vuur terwijl je blijft roeren met een garde. Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en voeg deze toe aan het mengsel. Roer weer glad en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer yoghurt-dikte. Roer de roomkaas en slagroom met een garde tot een glad mengsel. Meng het ei-citrus mengsel samen met de roomkaas-slagroom tot een glad mengsel en verdeel deze over de afgekoelde taart.
Zet de taart dan in de koelkast en laat deze volledig afkoelen. Door de gelatine kan de citrus laag ook mooi gesneden worden na het afkoelen. Terwijl de taart staat af te koelen kun je een klein handjevol amandelschaafsel roosteren in een droge bakpan. Laat dit dan volledig afkoelen. Serveer de taart met geroosterde amandelschaafsel, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.