Ohmydish.nl


Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse

Deze rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse (oftewel citrus mousse) is als makkelijke versie zonder de bovenste laag ook érg lekker.

Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse
1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake
Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten taart

  • 1 recept voor een taartbodem, of gebruik een kant-en-klare taartbodem
  • handvol paneermeel
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram rood fruit
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 100 gram suiker
  • kleine handvol amandelschaafsel

Ingrediënten citrus mousse

  • 100 gram naturel roomkaas (je kunt eventueel ook mascarpone gebruiken)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eieren
  • 80 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 125 ml yuzu sap (of gebruik limoen of citroen sap)
Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • siliconen kwast
  • taartvorm (ongeveer 26 cm)
  • vork
  • middelgrote kom
  • middelgrote pan
  • garde
  • kom
  • elektrische mixer
  • grote kom
  • kleine bakpan

Bereiden

1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rood-fruit-en-amandeltaart-met-yuzu-mousse


Taart maken -- 1 uur

Begin met het maken van de taartbodem zodat het deeg kan rusten in de koelkast. Als je diepvries fruit gebruikt kun je deze het beste eerst ontdooien en laten uitlekken zodat de vulling niet te nat zal worden. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met het taartdeeg. Prik gaatjes in de taartbodem en bestrooi deze met een dun laagje paneermeel. Meng eieren met slagroom, amandelmeel en 80 gram suiker. Roer er dan het rood fruit doorheen en giet het mengsel op de taartbodem.

Bak de taart in ongeveer 20 - 25 minuten, tot het deeg gaar is en de vulling gestold is, de exacte tijd is afhankelijk van de oven. Laat de dan afkoelen en maak ondertussen de yuzu mousse.

Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse Rood fruit en amandeltaart met yuzu mousse

Citrus mousse maken -- 30 minuten + afkoel tijd

Plaats de blaadjes gelatine in koud water tot deze zacht worden. Verwarm ondertussen het citrus sap in een middelgrote pan. Meng de eieren en suiker met een elektrische mixer enkele minuten en voeg het warme sap geleidelijk toe aan de eieren. Meng dit goed om klontjes te voorkomen en schenk het mengsel terug in de middelgrote pan. Gaar het mengsel enkele minuten op laag vuur terwijl je blijft roeren met een garde.

Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en voeg deze toe aan het mengsel. Roer weer glad en laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de slagroom tot deze lobbig is, ongeveer yoghurt-dikte. Roer de roomkaas en slagroom met een garde tot een glad mengsel. Meng het ei-citrus mengsel samen met de roomkaas-slagroom tot een glad mengsel en verdeel deze over de afgekoelde taart. Zet de taart dan in de koelkast en laat deze volledig afkoelen. Door de gelatine kan de citrus laag ook mooi gesneden worden na het afkoelen.

Terwijl de taart staat af te koelen kun je een klein handjevol amandelschaafsel roosteren in een droge bakpan. Laat dit dan volledig afkoelen. Serveer de taart met geroosterde amandelschaafsel, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Zelf amandelspijs maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.