Romige kreeftensaus
😍 84Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige kreeftensaus

Een heerlijke romige kreeftensaus staat binnen een handomdraai op tafel en maakt van je maaltijd een feestje. Een mooie toevoeging voor bijv. vis of pasta.

20 minuten
6 personen
Romige kreeftensaus ingrediënten
Recept romige kreeftensaus

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

De romige kreeftensaus maken – 20 minuten

Verwarm de kreeftensoep op laag vuur in een middelgrote pan. Pers het sap uit een citroen en voeg dit toe aan de kreeftensoep. 

Romige kreeftensaus
Romige kreeftensaus

Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan de warme kreeftensoep terwijl je blijft roeren. Vermeng ondertussen de eidooiers samen met de room, dit mengsel noemt men ook wel liaison

Schenk dit mengsel langzaam bij de warme kreeftensoep en blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Gaar de eidooiers en je zult merken dat de soep langzaam dikker begint te worden.

Laat rustig garen op laag vuur tot de gewenste dikte en breng de saus op smaak met peper en zout. Je kunt deze heerlijke saus bijvoorbeeld serveren bij een stukje vis en als pastasaus. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

84 waarderingen
😍
84
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
109.86 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.78 g
0.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.9 g
5.43 g
Eiwitten
2.01 g
Vezels
1.13 g
Natrium
643.71 mg
Mineralen
Ijzer
0.97 mg
Calcium
30.32 mg
Magnesium
9.6 mg
Kalium
9.6 mg
Fosfor
50.49 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.47 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
8.9 µg
Vitamines
Vitamine C
2.56 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
41.76 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.44 µg
Foliumzuur
10.22 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
2.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige kreeftensaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.