Een heerlijke romige kreeftensaus staat binnen een handomdraai op tafel en maakt van je maaltijd een feestje. Een mooie toevoeging voor bijv. vis of pasta.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-kreeftensaus
Verwarm de kreeftensoep op laag vuur in een middelgrote pan. Pers het sap uit een citroen en voeg dit toe aan de kreeftensoep.
Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan de warme kreeftensoep terwijl je blijft roeren. Vermeng ondertussen de eidooiers samen met de room, dit mengsel noemt men ook wel liaison.
Schenk dit mengsel langzaam bij de warme kreeftensoep en blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Gaar de eidooiers en je zult merken dat de soep langzaam dikker begint te worden.
Laat rustig garen op laag vuur tot de gewenste dikte en breng de saus op smaak met peper en zout. Je kunt deze heerlijke saus bijvoorbeeld serveren bij een stukje vis en als pastasaus. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.