Ohmydish.nl


Romige kreeftensaus

Een heerlijke romige kreeftensaus staat binnen een handomdraai op tafel en maakt van je maaltijd een feestje. Een mooie toevoeging voor bijv. vis of pasta.

Romige kreeftensaus
20 minuten 6 personen Sauzen
Romige kreeftensaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram kreeftensoep (kant-en-klaar of maak het zelf)
  • 4 eidooiers met 200 ml room (oftewel liaison)
  • 50 gram roomboter
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout naar smaak
Romige kreeftensaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • garde
  • siliconen spatel
  • middelgrote kom
  • citruspers

Bereiden

20 minuten 6 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-kreeftensaus


Romige kreeftensaus maken -- 20 minuten

Verwarm de kreeftensoep op laag vuur in een middelgrote pan. Pers het sap uit een citroen en voeg dit toe aan de kreeftensoep. 

Romige kreeftensaus
Romige kreeftensaus

Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan de warme kreeftensoep terwijl je blijft roeren. Vermeng ondertussen de eidooiers samen met de room, dit mengsel noemt men ook wel liaison

Schenk dit mengsel langzaam bij de warme kreeftensoep en blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Gaar de eidooiers en je zult merken dat de soep langzaam dikker begint te worden.

Laat rustig garen op laag vuur tot de gewenste dikte en breng de saus op smaak met peper en zout. Je kunt deze heerlijke saus bijvoorbeeld serveren bij een stukje vis en als pastasaus. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
17 stemmen
Volgend recept →
Chocoladetaart met maltesers

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.