Romige kreeftensaus

(80)

Een heerlijke romige kreeftensaus staat binnen een handomdraai op tafel en maakt van je maaltijd een feestje. Een mooie toevoeging voor bijv. vis of pasta.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Romige kreeftensaus

Ingrediënten


  • 500 gram kreeftensoep (kant-en-klaar of maak het zelf)
  • 4 eidooiers met 200 ml room (oftewel liaison)
  • 50 gram roomboter
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • garde
  • siliconen spatel
  • middelgrote kom
  • citruspers

Romige kreeftensaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-kreeftensaus


De romige kreeftensaus maken – 20 minuten

Verwarm de kreeftensoep op laag vuur in een middelgrote pan. Pers het sap uit een citroen en voeg dit toe aan de kreeftensoep. 

Romige kreeftensaus
Romige kreeftensaus

Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan de warme kreeftensoep terwijl je blijft roeren. Vermeng ondertussen de eidooiers samen met de room, dit mengsel noemt men ook wel liaison

Schenk dit mengsel langzaam bij de warme kreeftensoep en blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Gaar de eidooiers en je zult merken dat de soep langzaam dikker begint te worden.

Laat rustig garen op laag vuur tot de gewenste dikte en breng de saus op smaak met peper en zout. Je kunt deze heerlijke saus bijvoorbeeld serveren bij een stukje vis en als pastasaus. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
80 stemmen

0 reacties op Romige kreeftensaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.