Een heerlijke romige kreeftensaus staat binnen een handomdraai op tafel en maakt van je maaltijd een feestje. Een mooie toevoeging voor bijv. vis of pasta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-11-2024
Verwarm de kreeftensoep op laag vuur in een middelgrote pan. Pers het sap uit een citroen en voeg dit toe aan de kreeftensoep.
Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan de warme kreeftensoep terwijl je blijft roeren. Vermeng ondertussen de eidooiers samen met de room, dit mengsel noemt men ook wel liaison.
Schenk dit mengsel langzaam bij de warme kreeftensoep en blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Gaar de eidooiers en je zult merken dat de soep langzaam dikker begint te worden.
Laat rustig garen op laag vuur tot de gewenste dikte en breng de saus op smaak met peper en zout. Je kunt deze heerlijke saus bijvoorbeeld serveren bij een stukje vis en als pastasaus. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.