Ohmydish.nl


Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney

Een heerlijke snack uit Suriname. Deze Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney is gefrituurd en geschikt voor vegetariërs!

Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney
40 minuten 10 personen Lunch
Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram groene of gele gedroogde spliterwten (origineel met gele spliterwten)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 50 gram spinazie
  • 300 gram zelfrijzend bloem
  • 300 ml water
  • 1 groene peper, zoals een jalapeno peper

Zoete tomaten chutney ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stukje verse gember
  • 1 blik tomaten
  • Klein handje blanke rozijnen
  • 100 ml rode wijnazijn
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout naar smaak
Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Zeef of vergiet
  • Foodprocessor
  • Blender
  • Pan met stevige bodem
  • Frituur of braadpan
  • 2 lepels
  • Schuimspaan

Bereiden

40 minuten 10 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-phulauri-met-zoete-tomaten-chutney


Voorbereiding -- 30 minuten + wachttijd

Tip: Week de gedroogde spliterwten tenminste 6 uur lang eerst in water voordat je deze gaat gebruiken

Week de spliterwten eerst 6 tenminste 6 uur lang in water. Giet de spliterwten dan af en plaats deze in de foodprocessor en pureer deze fijn. Voeg dan een ui, gepelde knoflook, garam masala, gemalen komijn en de groene peper toe en pureer dit glad. Voeg de spinaziebladeren toe en pulseer een aantal seconden, de bladeren moeten nog grof zijn.

Voeg nu een beetje water en zelfrijzend meel toe aan het mengsel totdat het op een beslag lijkt. Laat dit beslag een uur lang rusten.

Pak in de tussentijd een pan met stevige bodem en voeg daarin het blok tomaten, de helft van de rode wijnazijn en de suiker toe. Laat dit op laag vuur 20 minuten lang pruttelen. Pel de knoflook en schil de gember, pureer dit samen met de andere helft van de rode wijnazijn. Voeg het gladde mengsel samen met met de blanke rozijnen toe aan de pan en laat dit 10 minuten lang pruttelen, totdat er genoeg vloeistof uitgekookt is. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

De Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney afmaken -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie of een andere neutrale olie in een braadpan of friteuse en verhit dit tot 180 graden Celsius. Maak gebruik van 2 lepels om het deeg 1 lepel tegelijkertijd aan de hete olie toe te voegen. Bak niet teveel phulauri tegelijkertijd in de pan. Bak in ongeveer 3 minuten tijd goudbruin. Herhaal deze stap totdat al het deeg opgemaakt is. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.