Ohmydish.nl


Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De marineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.

4 uur 15 minuten 8 personen Hoofdgerechten
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 kippendijen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 grote tomaat
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 eetlepel chinees vijfkruidenpoeder
  • optioneel: zonnebloem of andere neutrale olie
  • zout naar smaak
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • braadpan of slowcooker
  • houten lepel

Bereiden


4 uur 15 minuten 8 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-kippendijen-uit-de-slowcooker


Voorbereiding -- 15 minuten + marineertijd

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. 

Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten. 

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker afmaken -- 4 uur

Was de tomaat, verwijder de harde kern en snijd in grove stukken. Als je een braadpan gebruikt, verhit je eerst een scheut olie in de braadpan en bak hierin de gemarineerde kip mooi goud-bruin. 

Voeg dan pas de tomaat, laurierblad, bouillonblokje, gehalveerde madame jeanette en een scheut water toe. Laat de kip dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.

Voor de slowcooker kun je de gemarineerde kip, tomaat, laurierblad, bouillonblokje en een klein scheutje water zonder aanbakken toevoegen. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat dit 4 uur lang zachtjes garen.

Verwijder het laurierblad en madame jeanette en breng op smaak met zout en eventueel meer sambal voor een pittigere versie.

Garneer eventueel met selderij en serveer de Surinaamse kippendijen met bijvoorbeeld een heerlijke Surinaamse bami. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
23 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Sambal goreng telor

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.