Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De marineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
4 uur 15 minuten 8 personen Hoofdgerechten
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 kippendijen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 grote tomaat
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 eetlepel chinees vijfkruidenpoeder
  • optioneel: zonnebloem of andere neutrale olie
  • zout naar smaak
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • braadpan of slowcooker
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

4 uur 15 minuten 8 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-kippendijen-uit-de-slowcooker


Voorbereiding -- 15 minuten + marineertijd

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn.

Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk. Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten.

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker afmaken -- 4 uur

Was de tomaat, verwijder de harde kern en snijd in grove stukken. Als je een braadpan gebruikt, verhit je eerst een scheut olie in de braadpan en bak hierin de gemarineerde kip mooi goudbruin. Voeg dan pas de tomaat, laurierblad, bouillonblokje, gehalveerde madame jeanette en een scheut water toe. Laat de kip dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.

Voor de slowcooker kun je de gemarineerde kip, tomaat, laurierblad, bouillonblokje en een klein scheutje water zonder aanbakken toevoegen. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat dit 4 uur lang zachtjes garen. Verwijder het laurierblad en madame jeanette en breng op smaak met zout en eventueel meer sambal voor een pittigere versie. Garneer eventueel met selderij en serveer bijvoorbeeld met Surinaamse bami. Smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Sambal goreng telor

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!