Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

(68)

Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De gemarineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 kippendijen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 grote tomaat
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 eetlepel chinees vijfkruidenpoeder
  • optioneel: zonnebloem of andere neutrale olie
  • zout naar smaak
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • braadpan of slowcooker
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-kippendijen-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. 

Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten. 

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker afmaken – 4 uur

Was de tomaat, verwijder de harde kern en snijd in grove stukken. Als je een braadpan gebruikt, verhit je eerst een scheut olie in de braadpan en bak hierin de gemarineerde kip mooi goud-bruin. 

Voeg dan pas de tomaat, laurierblad, bouillonblokje, gehalveerde madame jeanette en een scheut water toe. Laat de kip dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen.

Voor de slowcooker kun je de gemarineerde kip, tomaat, laurierblad, bouillonblokje en een klein scheutje water zonder aanbakken toevoegen. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat dit 4 uur lang zachtjes garen.

Verwijder het laurierblad en madame jeanette en breng op smaak met zout en eventueel meer sambal voor een pittigere versie.

Garneer eventueel met selderij en serveer de Surinaamse kippendijen met bijvoorbeeld een heerlijke Surinaamse bami. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

68 stemmen

Surinaamse kippendijen uit de slowcooker: Veel gestelde vragen

Welke kip voor Surinaamse kip?

Om Surinaamse kip te maken kun je behalve kippendijen ook kippenpoten of kippenbouten gebruiken.

Je kunt dit zelfs met een hele kip doen.

Gebruik je kip met of zonder vel voor Surinaamse kip?

Het kan beide, kip met of zonder vel.

Kun je Surinaamse kip ook zonder slowcooker maken?

Ja, je kunt deze Surinaamse kip ook zachtjes garen in de braadpan of andere pan met dikke bodem.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.