Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De marineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-kippendijen-uit-de-slowcooker
Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk. Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten.
Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
Voor de slowcooker kun je de gemarineerde kip, tomaat, laurierblad, bouillonblokje en een klein scheutje water zonder aanbakken toevoegen. Stel de slowcooker in op de laagste stand en laat dit 4 uur lang zachtjes garen. Verwijder het laurierblad en madame jeanette en breng op smaak met zout en eventueel meer sambal voor een pittigere versie. Garneer eventueel met selderij en serveer bijvoorbeeld met Surinaamse bami. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.