Surinaamse bami

(17)

Surinaamse bami is een super makkelijk gerecht met veel smaken, zoet en zout tegelijk met knoflook, selderij en een lekkere plakkerige saus.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 540 calorieën p.p.
Surinaamse bami

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram spaghetti
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 3 selderijstengels
  • zonnebloem of andere neutrale olie
Surinaamse bami Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 540 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-bami


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de selderij, snijd deze fijn en zet opzij.

Kook de spaghetti in het kokende water tot deze al dente (beetgaar) is en giet deze dan af in het vergiet. 

Surinaamse bami
Surinaamse bami

Surinaamse bami afmaken -- 10 minuten

Verhit een beetje olie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Roer dan de basterdsuiker samen met de sojasaus en ketjap erdoor.

Roer de gekookte spaghetti erdoor en meng goed. Plaats een deksel op de pan terwijl de spaghetti enkele minuten kan verwarmen en de saus goed kan opnemen.

Roer de fijngesneden selderij erdoor, plaats nogmaals de deksel op de pan en serveer na enkele minuten. Eet smakelijk!

Surinaamse bami: Veel gestelde vragen

Wat voor soort groenten kan ik bij een Surinaamse bami serveren?

Heel veel verschillende soorten groenten zijn lekker bij deze bami, denk aan gebakken witte kool, erwtjes of kousenband.

Hoe komt het dat mijn Surinaamse bami in de pan blijft plakken?

Als je nadat je de bami hebt gemaakt een klein scheutje neutrale olie in de pan doet, en de bami goed mengt dan zal deze minder aan elkaar plakken. De soort pasta die je gebruikt kan ook een reden zijn.

Zo zijn er verschillende soorten spaghetti die je kunt gebruiken, voor een Surinaamse bami gebruik je het beste een gladde spaghetti.

Wat vind jij van dit recept?
17 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!