Surinaamse bami is een super makkelijk gerecht met veel smaken, zoet en zout tegelijk met knoflook, selderij en een lekkere plakkerige saus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-09-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de selderij, snijd deze fijn en zet opzij.
Kook de spaghetti in het kokende water tot deze al dente (beetgaar) is en giet deze dan af in het vergiet.
Verhit een beetje olie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Roer dan de basterdsuiker samen met de sojasaus en ketjap erdoor.
Roer de gekookte spaghetti erdoor en meng goed. Plaats een deksel op de pan terwijl de spaghetti enkele minuten kan verwarmen en de saus goed kan opnemen.
Roer de fijngesneden selderij erdoor, plaats nogmaals de deksel op de pan en serveer na enkele minuten. Eet smakelijk!
Wat voor soort groenten kan ik bij een Surinaamse bami serveren?
Heel veel verschillende soorten groenten zijn lekker bij deze bami, denk aan gebakken witte kool, erwtjes of kousenband.
Hoe komt het dat mijn Surinaamse bami in de pan blijft plakken?
Als je nadat je de bami hebt gemaakt een klein scheutje neutrale olie in de pan doet, en de bami goed mengt dan zal deze minder aan elkaar plakken. De soort pasta die je gebruikt kan ook een reden zijn.
Zo zijn er verschillende soorten spaghetti die je kunt gebruiken, voor een Surinaamse bami gebruik je het beste een gladde spaghetti.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.