Ohmydish.nl


Surinaamse bami

Surinaamse bami is een super makkelijk gerecht met veel smaken, zoet en zout tegelijk met knoflook, selderij en een sticky saus.

Surinaamse bami
25 minuten 4 personen Bijgerechten
Surinaamse bami

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram spaghetti
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 3 selderijstengels
  • zonnebloem of andere neutrale olie
Surinaamse bami ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiden

25 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-bami


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Pel ondertussen de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de selderij, snijd deze fijn en zet opzij.

Kook de spaghetti in het kokende water tot deze al dente is en giet deze dan af.

Surinaamse bami Surinaamse bami

Surinaamse bami afmaken -- 10 minuten

Verhit een beetje olie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Roer dan de basterdsuiker samen met de sojasaus en ketjap erdoor. Roer de gekookte spaghetti erdoor en meng goed. Plaats een deksel op de pan terwijl de spaghetti enkele minuten kan verwarmen en de saus goed kan opnemen.

Roer de fijngesneden selderij erdoor, plaats nogmaals de deksel op de pan en serveer na enkele minuten. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.