Surinaamse puntjes, ofwel Surinaamse broodjes, zijn niet zacht maar ook niet hard en dat maakt deze broodjes juist zo lekker. Te maken met weinig ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-02-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-09-2024
Meng 100 ml lauwwarm water samen met 1 eetlepel suiker en 1 zakje droge gist. Laat het 10 minuten staan, het gistmengsel is goed als deze goed is gaan schuimen.
Meng ondertussen 500 gram bloem samen met een theelepel zout. Voeg geleidelijk het gistmengsel samen met 175 ml lauwwarm water toe terwijl je kneed tot een soepel deeg. Het deeg is iets plakkerig, dat is juist de bedoeling.
Dek de deegbal af met een schone vochtige theedoek en laat een uur lang rijzen op een warme plek, of tot het deeg verdubbeld is.
Bestrooi het aanrecht met een beetje maismeel, griesmeel of rijstmeel en verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Vorm elk deel in de vorm van een puntje, zoals op onderstaande foto.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hier de puntjes op. Dek nogmaals af met de vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
Plaats een ovenschaal met water onderin de oven en verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Maak een lichte inkeping in het broodje, van boven naar beneden en maak de inkeping niet te diep.
Bestrooi de broodjes met een beetje maismeel, griesmeel of rijstmeel. Bak de puntjes mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de broodjes.
Deze broodjes worden vaak belegd met Surinaamse pom, ofwel de bekende broodjes pom. Eet smakelijk!
Wat is een Surinaams broodje?
Surinaamse broodjes worden meestal Surinaamse puntjes genoemd vanwege hun vorm. Het zijn langwerpige broodjes die een beetje tussen een hard en zacht wit broodje in zitten.
Waarmee wordt een Surinaams puntje belegd?
Een Surinaams broodje wordt meestal belegd met bakkeljauw, pom of een Surinaamse kip kerrie- of eiersalade.
Hoe lang kan ik Surinaamse puntjes bewaren?
Je kunt de broodjes tot wel 2 dagen bewaren, je kunt ze weer verser en zachter maken door ze te besprenkelen met water en ze dan kort in een hete oven of airfryer leggen (oppiepen).
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.