Surinaamse bojo - Cassave cake

(7)

Surinaamse bojo is een bekende cassave cake die vaak met feestjes wordt gemaakt. Je kunt eventueel ook nog rozijnen toevoegen aan deze smeuïge cake met kokos.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-06-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Taart en cake
Surinaamse bojo - Cassave cake

Ingrediënten


  • 200 gram roomboter
  • 1 kg geraspte cassave
  • 100 gram suiker
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 200 ml volle melk
  • 400 ml kokosmelk
  • halve theelepel zout
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram kokosrasp
  • handvol suikermuisjes (strooisel)
Surinaamse bojo - Cassave cake Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • optioneel: fijne rasp
  • vierkant bakblik (26 cm)
  • siliconen kwast
  • bakpapier
  • oven
  • grote kom
  • garde
  • siliconen spatel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-bojo-cassave-cake


Voorbereiding – 10 minuten

Mocht je verse cassave gebruiken dien je deze eerst te schillen en zeer fijn te raspen.

Vet een bakblik in met boter en bekleed eventueel met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Smelt 200 gram roomboter en meng dit met de geraspte cassave in een grote kom.

Surinaamse bojo - Cassave cake
Surinaamse bojo - Cassave cake

De Surinaamse bojo (cassave cake) afmaken – 1 uur + 10 minuten

Voeg 100 gram suiker, 50 gram geraspte kokos, 200 ml melk, een blik kokosmelk en een blik gecondenseerde melk toe aan de geraspte cassave.

Voeg een halve theelepel zout en 2 theelepels vanille extract toe en meng tot een glad beslag.

Verdeel het cassave beslag over het bakblik en strijk de bovenkant glad. Strooi de suikermuisjes over de bovenkant en bak de cassave cake gaar en mooi goudbruin in ongeveer 1 uur.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Wanneer de bojo te donker begint te worden en nog niet gaar is, kun je deze eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Laat de bojo eerst een beetje afkoelen voor je deze gaat snijden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-06-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Surinaamse bojo - Cassave cake: Veel gestelde vragen

Waar kan ik geraspte cassave kopen?

Je kunt geraspte cassave bij de toko kopen, meestal uit de diepvries.

Je kunt eventueel ook verse cassave kopen en deze na het schillen zelf fijn raspen.

Wat is cassave?

Cassave (tapioca, maniok, manioc, yucca) is een eetbare wortelknol van een heester. 

0 reacties op Surinaamse bojo - Cassave cake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.