Surinaamse bojo is een bekende cassave cake die vaak met feestjes wordt gemaakt. Je kunt eventueel ook nog rozijnen toevoegen aan deze smeuïge cake met kokos.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-06-2023, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-11-2024
Mocht je verse cassave gebruiken dien je deze eerst te schillen en zeer fijn te raspen.
Vet een bakblik in met boter en bekleed eventueel met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Smelt 200 gram roomboter en meng dit met de geraspte cassave in een grote kom.
Voeg 100 gram suiker, 50 gram geraspte kokos, 200 ml melk, een blik kokosmelk en een blik gecondenseerde melk toe aan de geraspte cassave.
Voeg een halve theelepel zout en 2 theelepels vanille extract toe en meng tot een glad beslag.
Verdeel het cassave beslag over het bakblik en strijk de bovenkant glad. Strooi de suikermuisjes over de bovenkant en bak de cassave cake gaar en mooi goudbruin in ongeveer 1 uur.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Wanneer de bojo te donker begint te worden en nog niet gaar is, kun je deze eventueel afdekken met aluminiumfolie.
Laat de bojo eerst een beetje afkoelen voor je deze gaat snijden. Geniet ervan!
Waar kan ik geraspte cassave kopen?
Je kunt geraspte cassave bij de toko kopen, meestal uit de diepvries.
Je kunt eventueel ook verse cassave kopen en deze na het schillen zelf fijn raspen.
Wat is cassave?
Cassave (tapioca, maniok, manioc, yucca) is een eetbare wortelknol van een heester.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.