Cassave frietjes
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Cassave frietjes veganistisch

Deze cassave frietjes zijn ontzettend krokant met een iets zachte binnenkant. Niet alleen lekker, maar deze cassave friet uit de oven is ook nog eens gezond.

40 minuten
4 personen
Cassave frietjes ingrediënten
Recept cassave frietjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Schil ondertussen de cassave en snijd deze in frietjes. Snijd deze niet te dun, anders zullen ze te hard worden tijdens het bakken.

Plaats de cassave in het water zodra dit kookt. Kook de cassave beetgaar in ongeveer 10 tot 15 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de cassave.

Haal de cassave uit het water en verdeel deze op de snijplank zodat dit kan uitstomen. Zo zullen ze krokanter worden als ze mooi droog zijn geworden.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Cassave frietjes
Cassave frietjes

De cassave frietjes afmaken – 20 minuten

Besprenkel de cassave zodra deze een beetje is afgekoeld met olijfolie, peper, zout, een theelepel gerookte paprikapoeder en een halve theelepel knoflookpoeder.

Verdeel het mengsel goed en leg de cassave dan naast elkaar op een bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken.

Bak de frietjes mooi krokant en goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. Bak ze niet te lang, want dan zullen ze ontzettend hard worden. Serveer bijvoorbeeld met ketchup, eet smakelijk!

Tips!

Wat is cassave?

Cassave is een wortelsoort uit Midden- en Zuid-Amerika. Rauw is deze wortel niet eetbaar, maar na bereiding is de cassavewortel niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.

Waar kan ik cassave kopen?

Cassave is regelmatig bij grote(re) supermarkten, toko en op de markt verkrijgbaar.

Waar kennen we cassave van?

Behalve van de bekende cassave chips, wordt er ook tapioca van gemaakt. Zo wordt het meel dat van cassave wordt gemaakt ook wel genoemd. Van tapioca worden o.a. de parels gemaakt die tegenwoordig steeds populaider worden door bubble tea.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
80.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.67 g
0.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.49 g
0.08 g
Eiwitten
0.86 g
Vezels
2.08 g
Natrium
340.6 mg
Mineralen
Ijzer
0.93 mg
Calcium
24.53 mg
Magnesium
11.42 mg
Kalium
11.42 mg
Fosfor
24.37 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.32 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.08 µg
Vitamines
Vitamine C
17.98 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
7.68 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.87 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Cassave frietjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.