Cassave frietjes

(1)

Deze cassave frietjes zijn ontzettend krokant met een iets zachte binnenkant. Niet alleen lekker, maar deze cassave friet uit de oven is ook nog eens gezond.

40 minuten 4 personen Bijgerechten
Cassave frietjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 cassavewortel
  • olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak
Cassave frietjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet of schuimspaan
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiden


40 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cassave-frietjes


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Schil ondertussen de cassave en snijd deze in frietjes. Snijd deze niet te dun, anders zullen ze te hard worden tijdens het bakken.

Plaats de cassave in het water zodra dit kookt. Kook de cassave beetgaar in ongeveer 10 tot 15 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de cassave.

Haal de cassave uit het water en verdeel deze op de snijplank zodat dit kan uitstomen. Zo zullen ze krokanter worden als ze mooi droog zijn geworden.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Cassave frietjes
Cassave frietjes

De cassave frietjes afmaken – 20 minuten

Besprenkel de cassave zodra deze een beetje is afgekoeld met olijfolie, peper, zout, een theelepel gerookte paprikapoeder en een halve theelepel knoflookpoeder.

Verdeel het mengsel goed en leg de cassave dan naast elkaar op een bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken.

Bak de frietjes mooi krokant en goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. Bak ze niet te lang, want dan zullen ze ontzettend hard worden. Serveer bijvoorbeeld met ketchup, eet smakelijk!

Cassave frietjes: veelgestelde vragen

Wat is cassave?

Cassave is een wortelsoort uit Midden- en Zuid-Amerika. Rauw is deze wortel niet eetbaar, maar na bereiding is de cassavewortel niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.

Waar kan ik cassave kopen?

Cassave is regelmatig bij grote(re) supermarkten, toko en op de markt verkrijgbaar.

Waar kennen we cassave van?

Behalve van de bekende cassave chips, wordt er ook tapioca van gemaakt. Zo wordt het meel dat van cassave wordt gemaakt ook wel genoemd. Van tapioca worden o.a. de parels gemaakt die tegenwoordig steeds populaider worden door bubble tea.

Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Croque monsieur
Volgend recept →
Rode kool stamppot

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.