Ohmydish.nl


Cevapcici

Cevapcici ofwel cevapi zijn lekkere worstjes gemaakt van gekruid lams- en rundergehakt. Heerlijk met een frisse salade en een pitabroodje.

35 minuten 6 personen Bijgerechten 375 calorieën p.p.
Cevapcici

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram lamsgehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels runderbouillon
  • Tabasco naar smaak
  • Zout
  • Olijfolie
Cevapcici ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grillpan
  • Waterkoker
  • Maatbeker
  • Groot bord of iets anders om de worstjes op te leggen
  • Keukenweegschaal (optioneel)

Bereiden


35 minuten 6 personen Bijgerechten 375 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cevapcici


Voorbereiding – 20 minuten

Bereid alvast een klein beetje runderbouillon voor. Je kunt dit het beste met een kwart van een runderbouillonblokje in een maatbeker voorbereiden. Giet er ongeveer 100ml water overheen en roer goed door.

Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Voeg 500 gram lamsgehakt samen met 500 gram rundergehakt toe aan een grote kom. Tik een eitje open en voeg dit ook toe aan de kom.

Voeg nu een theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel paprikapoeder en 4 eetlepels runderbouillon toe. Meng alles goed door elkaar heen met je handen. Breng op smaak met wat zout en 6 - 10 druppels tabasco.

Gebruik tussen de 60 en 70 gram vlees en rol deze in een langwerpige vorm zoals te zien is op de foto's. Herhaal deze stap totdat al het vlees gebruikt is.

Besprenkel alle kanten van de cevapcici met olijfolie.

Cevapcici
Cevapcici

De cevapcici afmaken – 15 minuten

Verhit een grillpan op middel-hoog vuur. Grill nu de cevapcici aan alle kanten tot mooi bruin.

Herhaal totdat alle worstjes gebakken zijn. Eet smakelijk!

Cevapcici: veelgestelde vragen

Wat is cevapcici?

Cevapcici, ook wel cevapi genoemd, is gekruid gehakt in een langwerpige vorm gerold tot het lijkt op een worstje.

Wat eet je bij cevapcici?

Meestal een frisse en simpele groene salade, een pita of shoarma broodje samen met ajvar en aioli. Maar ook djuvec (rijst met tomatensaus) is er ook heerlijk bij!

Wat is ajvar?

Dit is een oranje saus dat gemaakt is van gegrilde paprika's en aubergines. Deze saus kun je in de meeste supermarkten kopen.

Waar komt cevapcici vandaan?

Deze lekkere worstjes komen uit de Balkan, veel gegeten in Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tomatenjam
Volgend recept →
Krabcocktail met garnalen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.