Cevapcici

(8)

Cevapcici ofwel cevapi zijn lekkere worstjes gemaakt van gekruid lams- en rundergehakt. Heerlijk met een frisse salade en een pitabroodje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 375 calorieën p.p.
Cevapcici

Ingrediënten


  • 500 gram lamsgehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels runderbouillon
  • Tabasco naar smaak
  • Zout
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grillpan
  • Waterkoker
  • Maatbeker
  • Groot bord of iets anders om de worstjes op te leggen
  • Keukenweegschaal (optioneel)

Cevapcici Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 375 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cevapcici


Voorbereiding – 20 minuten

Bereid alvast een klein beetje runderbouillon voor. Je kunt dit het beste met een kwart van een runderbouillonblokje in een maatbeker voorbereiden. Giet er ongeveer 100ml water overheen en roer goed door.

Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Voeg 500 gram lamsgehakt samen met 500 gram rundergehakt toe aan een grote kom. Tik een eitje open en voeg dit ook toe aan de kom.

Voeg nu een theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel paprikapoeder en 4 eetlepels runderbouillon toe. Meng alles goed door elkaar heen met je handen. Breng op smaak met wat zout en 6 - 10 druppels tabasco.

Gebruik tussen de 60 en 70 gram vlees en rol deze in een langwerpige vorm zoals te zien is op de foto's. Herhaal deze stap totdat al het vlees gebruikt is.

Besprenkel alle kanten van de cevapcici met olijfolie.

Cevapcici
Cevapcici

De cevapcici afmaken – 15 minuten

Verhit een grillpan op middel-hoog vuur. Grill nu de cevapcici aan alle kanten tot mooi bruin.

Herhaal totdat alle worstjes gebakken zijn. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Cevapcici: Veel gestelde vragen

Wat is cevapcici?

Cevapcici, ook wel cevapi genoemd, is gekruid gehakt in een langwerpige vorm gerold tot het lijkt op een worstje.

Wat eet je bij cevapcici?

Meestal een frisse en simpele groene salade, een pita of shoarma broodje samen met ajvar en aioli. Maar ook djuvec (rijst met tomatensaus) is er ook heerlijk bij!

Wat is ajvar?

Dit is een oranje saus dat gemaakt is van gegrilde paprika's en aubergines. Deze saus kun je in de meeste supermarkten kopen, of maak heel makkelijk je eigen ajvar met dit recept!

Waar komt cevapcici vandaan?

Deze lekkere worstjes komen uit de Balkan, veel gegeten in Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro.

0 reacties op Cevapcici

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.