Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Verwarm het water samen met de melk tot het lauwwarm is, het mag niet te warm zijn. Los hierin de gist op en laat het ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.
Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand. Meng de bloem met zout en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Meng dan het gistmengsel erbij en kneed tot het deeg soepel en elastisch is.
Dit zal minimaal 5 minuten duren. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg dan vervolgens ongeveer 3 kwartier tot een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.
Maak ondertussen de vulling. Meng het lamsgehakt met gemalen koriander, komijn en chili. Pel de uien en knoflooktenen, snijd deze fijn en voeg deze ook toe.
Snijd de munt en peterselie fijn en meng deze ook door het gehakt samen met de tomatenpuree.
Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal een half uur intrekken. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een langwerpig stuk deeg met een dikte van ongeveer 4 mm. Verdeel het gehakt over het midden van het deeg, laat ongeveer 2 cm rondom vrij.
Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten en gebruik wat olijfolie om het deeg vast te plakken.
Besmeer vervolgens ook de bovenkant van het gehakt en de randen deeg met olijfolie.
Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten tijd. Smakelijk!
Kun je de Turkse pide ook met een ander soort gehakt maken?
Je kunt ook half-om-half gehakt gebruiken in plaats van lamsgehakt. Als je gebruik maakt van rundergehakt dan zal het wat aan de drogere kant zijn.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.