Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-pide
Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand. Meng de bloem met zout en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Meng dan het gistmengsel erbij en kneed tot het deeg soepel en elastisch is. Dit zal minimaal 5 minuten duren. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg dan vervolgens ongeveer 3 kwartier tot een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.
Maak ondertussen de vulling. Meng het lamsgehakt met gemalen koriander, komijn en chili. Pel de uien en knoflooktenen, snijd deze fijn en voeg deze ook toe. Snijd de munt en peterselie fijn en meng deze ook door het gehakt samen met de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal een half uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Turkse pide
Turkse pide met vulling op deeg
Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten en gebruik wat olijfolie om het deeg vast te plakken. Besmeer vervolgens ook de bovenkant van het gehakt en de randen deeg met olijfolie.
Dichtgevouwen Turkse pide
Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.