Turkse pide
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Turkse pide

Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.

1 uur 30 minuten
4 personen
Turkse pide ingrediënten

Recept turkse pide

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 12-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 1 uur

Verwarm het water samen met de melk tot het lauwwarm is, het mag niet te warm zijn. Los hierin de gist op en laat het ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.

Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand. Meng de bloem met zout en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Meng dan het gistmengsel erbij en kneed tot het deeg soepel en elastisch is.

Dit zal minimaal 5 minuten duren. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg dan vervolgens ongeveer 3 kwartier tot een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.

Maak ondertussen de vulling. Meng het lamsgehakt met gemalen koriander, komijn en chili. Pel de uien en knoflooktenen, snijd deze fijn en voeg deze ook toe.

Snijd de munt en peterselie fijn en meng deze ook door het gehakt samen met de tomatenpuree.

Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal een half uur intrekken. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. 

Turkse pide
Turkse pide

Turkse pide afmaken – 30 minuten

Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een langwerpig stuk deeg met een dikte van ongeveer 4 mm. Verdeel het gehakt over het midden van het deeg, laat ongeveer 2 cm rondom vrij. 

Turkse pide met vulling op deeg
Turkse pide met vulling op deeg

Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten en gebruik wat olijfolie om het deeg vast te plakken.

Besmeer vervolgens ook de bovenkant van het gehakt en de randen deeg met olijfolie. 

Dichtgevouwen Turkse pide
Dichtgevouwen Turkse pide

Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten tijd. Smakelijk!

Tips!

Kun je de Turkse pide ook met een ander soort gehakt maken?

Je kunt ook half-om-half gehakt gebruiken in plaats van lamsgehakt. Als je gebruik maakt van rundergehakt dan zal het wat aan de drogere kant zijn.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
764.69 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
96.81 g
7.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.83 g
8.23 g
Eiwitten
41.34 g
Vezels
6.5 g
Natrium
1118.99 mg
Mineralen
Ijzer
4.94 mg
Calcium
119.84 mg
Magnesium
72.36 mg
Kalium
72.36 mg
Fosfor
430.73 mg
Koper
0.59 mg
Zink
7.23 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
14.73 mg
Vitamine D
0.53 mg
Vitamine A
17.14 mg
Vitamine B1
0.42 mg
Vitamine B2
0.56 mg
Vitamine B6
0.66 mg
Vitamine B12
2.6 µg
Foliumzuur
61.32 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
7.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Turkse pide"
Saskia zegt op 25-04-2021
kan je dit ook met ander gehakt maken
Ohmydish zegt op 25-04-2021
Hoi Saskia, ja hoor, je kunt ze ook met ander gehakt maken. Fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.