Ohmydish.nl


Turkse pide

Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.

Turkse pide
1 uur 30 minuten 4 personen Lunch
Turkse pide

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten deeg

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • olijfolie
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten vulling

  • 500 gram lamsgehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel chili poeder
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • paar takjes verse munt
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree (ongeveer 2 eetlepels)
  • peper en zout naar smaak
Turkse pide ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • kleine kom
  • vork of kleine garde
  • schone theedoek
  • grote kom
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • deegroller
  • siliconen kwast

Bereiden

1 uur 30 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-pide


Voorbereiding -- 1 uur

Verwarm het water samen met de melk tot het lauwwarm is, het mag niet te warm zijn. Los hierin de gist op en laat het ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.

Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand. Meng de bloem met zout en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Meng dan het gistmengsel erbij en kneed tot het deeg soepel en elastisch is.

Dit zal minimaal 5 minuten duren. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige warme theedoek. Laat het deeg dan vervolgens ongeveer 3 kwartier tot een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.

Maak ondertussen de vulling. Meng het lamsgehakt met gemalen koriander, komijn en chili. Pel de uien en knoflooktenen, snijd deze fijn en voeg deze ook toe.

Snijd de munt en peterselie fijn en meng deze ook door het gehakt samen met de tomatenpuree.

Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal een half uur intrekken. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius

Turkse pide
Turkse pide

Turkse pide afmaken -- 30 minuten

Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een langwerpig stuk deeg met een dikte van ongeveer 4 mm. Verdeel het gehakt over het midden van het deeg, laat ongeveer 2 cm rondom vrij. 

Turkse pide met vulling op deeg
Turkse pide met vulling op deeg

Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten en gebruik wat olijfolie om het deeg vast te plakken.

Besmeer vervolgens ook de bovenkant van het gehakt en de randen deeg met olijfolie. 

Dichtgevouwen Turkse pide
Dichtgevouwen Turkse pide

Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten tijd. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
Volgend recept →
Appelkruimelvlaai

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.