Turkse pide met lamsgehakt
😍 15 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Turkse pide

Luister naar dit recept

Een Turkse pide, ofwel een Turks broodje, wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Met zelfgemaakt deeg en heerlijk kruidig gehakt is dit echt een aanrader!

1 uur 30 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Goed
7.3/10
Glycemische index
Glycemische belasting
63.64 (Medium)
62.31 (Hoog)

Voedingswaarde per portie

Kcal
869.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
97.91 g
8.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.72 g
9.80 g
Eiwitten
42.21 g
Vezels
6.94 g
Natrium
1120.37 mg

Een Turkse pide is een Turks broodje in een ovale vorm, maar soms is een Turkse pide rond. In het Turks is dit broodje ook wel bekend als kıymalı pide, wat het beste vertaald naar gehakt pide.

Ook al denk je bij een Turkse pizza meestal aan lahmacun, heeft een Turkse pide ook wel iets weg van een pizza. Maar je kunt het ook zien als een broodje, ofwel een combinatie van een pizza en platbrood.

Turkse pide ingrediënten

Recept turkse pide

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept turkse pide allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 15-10-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding - 1 uur

Verwarm water samen met melk tot het lauwwarm is, het mag niet te warm zijn. Los hier de gist in op en laat het ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.

Je kunt het deeg kneden met een elektrische mixer of kneed met de hand.

Meng de bloem met zout en voeg ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe. Voeg langzaam het gistmengsel toe en kneed tot het deeg soepel en elastisch is.

Dit zal minimaal 5 minuten duren. Leg de deegbal in een kom en dek deze af met een vochtige warme theedoek.

Laat het deeg vervolgens ongeveer een uur rijzen, of tot deze verdubbeld is in volume.

Maak ondertussen de vulling. Meng het lamsgehakt met gemalen koriander, komijn en chili.

Pel de uien en knoflooktenen, snijd deze fijn en voeg deze ook toe.

Snijd de munt en peterselie fijn en meng deze ook door het gehakt samen met de tomatenpuree.

Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal een half uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. 

Turkse pide met lamsgehakt
Turkse pide met lamsgehakt

Turkse pide afmaken - 30 minuten

Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een langwerpig stuk deeg (ovaal) met een dikte van ongeveer 4 mm.

Verdeel het gehakt over het midden van het deeg, laat ongeveer 2 cm rondom vrij. 

Turkse pide met vulling op deeg
Turkse pide met vulling op deeg

Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten en gebruik een beetje olijfolie om het deeg vast te plakken.

Turkse pide voorbereiding
Turkse pide voorbereiding

Besmeer vervolgens ook de bovenkant van het gehakt en de randen deeg met olijfolie. 

Dichtgevouwen Turkse pide
Dichtgevouwen Turkse pide

Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten tijd. Eet smakelijk!

Tips!

Kun je de Turkse pide ook met een ander soort gehakt maken?

Je kunt ook half-om-half gehakt gebruiken in plaats van lamsgehakt. Als je gebruik maakt van rundergehakt zal de vulling iets droger zijn.

Hoe lang kan ik Turkse pides bewaren?

Je kunt Turkse pides tot wel 2 dagen bewaren, je kunt ze kort opnieuw opwarmen in de oven (of airfryer) of eet ze koud.

 

Wat vind je hiervan?

16 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
869.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
97.91 g
8.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.72 g
9.80 g
Eiwitten
42.21 g
Vezels
6.94 g
Natrium
1120.37 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
125 gram bloem gluten 455.00 87.25 g 1.88 g 1.88 g 0.25 g 14.25 g 3.50 g 2.50 mg 1.25 mg 25.00 mg 25.00 mg 225.00 mg 125.00 mg 0.38 mg 1.38 mg - - - - - 0.15 mg 0.13 mg 0.35 mg - 43.75 µg - - -
0.25 theelepel zout - - - - - - - 600.00 mg - 0.15 mg 4.35 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 zakje droge gist 7.11 0.60 g 0.60 g 0.07 g 0.01 g 0.84 g 0.32 g 1.23 mg 0.07 mg 0.88 mg 2.80 mg 24.50 mg 2.10 mg 0.06 mg 0.14 mg - - - - - 0.21 mg 0.35 mg 0.08 mg - 50.75 µg - - -
25 ml water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
25 ml melk melk 15.50 1.08 g 1.08 g 0.85 g 0.53 g 0.93 g - 11.00 mg - 30.00 mg 2.50 mg 40.00 mg 24.75 mg - 0.13 mg - - 0.50 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.01 mg 0.10 µg 1.00 µg - - -
1 eetlepel olijfolie 97.13 0.02 g - 10.98 g 1.60 g - - 0.11 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
125 gram lamsgehakt 240.00 - - 16.13 g 7.25 g 24.13 g - 100.00 mg 2.50 mg 12.50 mg 25.00 mg 375.00 mg 237.50 mg 0.09 mg 5.00 mg - - 1.25 mg 0.50 mg 0.01 mg 0.21 mg 0.34 mg 0.18 mg 2.50 µg 3.75 µg - - -
0.5 theelepeltjes gemalen komijn 6.38 0.51 g - 0.33 g 0.03 g 0.27 g 0.16 g 2.55 mg - 13.50 mg - 27.00 mg 0.98 mg - - - - 0.12 mg - - 0.01 mg - - - - - - -
0.5 theelepeltjes gemalen koriander 3.11 0.61 g 0.05 g 0.08 g - 0.11 g 0.24 g 0.43 mg 0.20 mg 12.70 mg 3.29 mg 14.96 mg 2.73 mg - 0.04 mg - - 0.36 mg - - - - - - - - 5.97 µg -
0.25 theelepel chili poeder 4.75 0.40 g - 0.22 g 0.06 g 0.15 g 0.31 g 12.50 mg 0.16 mg 3.44 mg - 25.00 mg - - - - - 0.81 mg - - - 0.01 mg - - - - - -
0.5 uien 22.50 3.81 g 3.81 g 0.13 g 0.06 g 0.75 g 1.56 g 5.63 mg 0.31 mg 18.75 mg 6.25 mg 109.38 mg 26.25 mg 0.05 mg 0.50 mg - - 4.06 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.08 mg - 6.25 µg - - -
0.75 teentje knoflook 5.25 1.05 g 0.03 g - - 0.22 g 0.07 g 0.15 mg 0.05 mg 6.38 mg 0.75 mg 22.50 mg 4.88 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.06 µg - 0.53 mg - - 0.01 mg - 0.02 mg - 0.15 µg - - -
een takje verse munt 0.18 0.04 g - - - 0.01 g 0.02 g - 0.01 mg 0.61 mg 0.20 mg 1.42 mg 0.15 mg - - - - 0.08 mg - 4.27 mg - - - - 0.29 µg - 1.04 µg -
een takje verse peterselie 0.17 0.01 g - - - 0.02 g 0.02 g 0.15 mg 0.04 mg 0.20 mg 0.25 mg 4.25 mg 0.65 mg - - - - 0.80 mg - - - - - - 0.60 µg - - -
0.5 eetlepel tomatenpuree 7.60 1.40 g 1.00 g - - 0.35 g 0.29 g 45.00 mg 0.40 mg 3.00 mg 5.50 mg 85.00 mg 7.00 mg 0.05 mg 0.15 mg - - 3.00 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 3.00 µg - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    869.06 97.91 g 8.46 g 30.72 g 9.80 g 42.21 g 6.94 g 1120.37 mg 5.08 mg 131.09 mg 77.22 mg 965.17 mg 433.49 mg 0.64 mg 7.39 mg 0.57 µg 0.02 µg 12.85 mg 0.53 mg 4.32 mg 0.63 mg 0.90 mg 0.74 mg 2.60 µg 109.71 µg 0.08 mg 9.88 µg -
2 reacties op "Turkse pide"
Saskia zegt op 25-04-2021
kan je dit ook met ander gehakt maken
Ohmydish zegt op 25-04-2021
Hoi Saskia, ja hoor, je kunt ze ook met ander gehakt maken. Fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gehakt Hartig Brood Ovengerecht Kruiden Oven gerecht Bakken gevuld vers Deeg Snack Lam Broodje Lunch Oven Pittig Gist Kruidig Knapperig Vulling Lamsvlees Hartige snack Klassieke recepten Knoflook Klassiek Snacks Turks Ui Brood bakken Zelf brood maken Broodrecept Luxe brood Lunchidee

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.