Een Turkse dürüm is makkelijk om thuis zelf te maken, met lamsvlees, kruiden, ijsbergsla, tomaat en rode ui. Met een beetje pit en knoflooksaus, zoals het hoort!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-06-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Tip: Je kunt eventueel ook tortilla's gebruiken ipv dürüm vellen, deze zullen iets harder worden dan de zachte dürüm vellen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-durum
Begin met het voorbereiden van de Döner (kebab).
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het lamsvlees. Snijd het lamsvlees dan in kleine stukjes en voeg paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, oregano en zout toe.
Meng goed en marineer het vlees minstens een half uur. Als je het vlees een hele nacht laat marineren, zal het vlees smaakvoller zijn.
Maak een knoflooksaus zodat de smaken kunnen intrekken, je kunt eventueel ook kant-en-klaar knoflooksaus gebruiken.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in halve plakjes. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) ringen.
Besmeer een dürüm tortilla met knoflooksaus. Plaats in het midden een streep van het vlees, maar laat de onderkant vrij. Verdeel hier sla, tomaat en rode ui over.
Optioneel kun je hier ook nog een Turkse peper in stukjes aan toevoegen en/of een beetje hete saus. Vouw de onderkant naar boven en rol de tortilla strak op.
Als je geen contactgrill hebt, kun je eventueel ook een grill pan gebruiken. Plaats de opgerolde dürüm in de contactgrill en grill deze enkele minuten, tot aan beide kanten het grill patroon zichtbaar is.
Rol de onderkant in aluminiumfolie en serveer direct. Herhaal voor de resterende dürüm. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-06-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Wat zijn dürüm vellen?
Dürüm vellen zijn een soort Turkse tortilla's/Turkse broodjes, ze zijn groter en zachter dan standaard tortilla's/wraps. Ze zijn vrij neutraal van smaak, daarom passen ze zo goed bij het kruidige vlees.
Waar kan ik dürüm vellen kopen?
Dürüm vellen zijn bij de meeste supermarkten en toko's te koop.
Wat betekent döner?
Vanuit het Turks betekent döner ‘draaiend’. Een dürüm döner is dus een opgerold broodje gevuld met vlees van een draaiend spit.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.