Turkse dürüm
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Turkse dürüm

Een Turkse dürüm is makkelijk om thuis zelf te maken, met lamsvlees, kruiden, ijsbergsla, tomaat en rode ui. Met een beetje pit en knoflooksaus, zoals het hoort!

45 minuten
6 personen

Tip: Je kunt eventueel ook tortilla's gebruiken ipv dürüm vellen, deze zullen iets harder worden dan de zachte dürüm vellen.

Turkse dürüm ingrediënten

Recept turkse dürüm

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 08-06-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 27-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Begin met het voorbereiden van de Döner (kebab).

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het lamsvlees. Snijd het lamsvlees dan in kleine stukjes en voeg paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, oregano en zout toe. 

Meng goed en marineer het vlees minstens een half uur. Als je het vlees een hele nacht laat marineren, zal het vlees smaakvoller zijn.

Maak een knoflooksaus zodat de smaken kunnen intrekken, je kunt eventueel ook kant-en-klaar knoflooksaus gebruiken.

Turkse dürüm
Turkse dürüm

De Turkse dürüm afmaken – 30 minuten

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in halve plakjes. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) ringen. 

Verhit een scheut olie in een grote bakpan op hoog vuur en bak het gemarineerde vlees mooi goudbruin in ongeveer 5 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van het formaat van de stukjes vlees. Bak het vlees echter niet te lang, dan is de kans groot dat het vlees droog zal worden.

Besmeer een dürüm tortilla met knoflooksaus. Plaats in het midden een streep van het vlees, maar laat de onderkant vrij. Verdeel hier sla, tomaat en rode ui over.

Optioneel kun je hier ook nog een Turkse peper in stukjes aan toevoegen en/of een beetje hete saus. Vouw de onderkant naar boven en rol de tortilla strak op.

Als je geen contactgrill hebt, kun je eventueel ook een grill pan gebruiken. Plaats de opgerolde dürüm in de contactgrill en grill deze enkele minuten, tot aan beide kanten het grill patroon zichtbaar is.

Rol de onderkant in aluminiumfolie en serveer direct. Herhaal voor de resterende dürüm. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn dürüm vellen?

Dürüm vellen zijn een soort Turkse tortilla's/Turkse broodjes, ze zijn groter en zachter dan standaard tortilla's/wraps. Ze zijn vrij neutraal van smaak, daarom passen ze zo goed bij het kruidige vlees.

Waar kan ik dürüm vellen kopen?

Dürüm vellen zijn bij de meeste supermarkten en toko's te koop.

Wat betekent döner?

Vanuit het Turks betekent döner ‘draaiend’. Een dürüm döner is dus een opgerold broodje gevuld met vlees van een draaiend spit.

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
396.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.35 g
4.8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.25 g
6.68 g
Eiwitten
27.17 g
Vezels
3.87 g
Natrium
680.01 mg
Mineralen
Ijzer
3.53 mg
Calcium
64.44 mg
Magnesium
53.1 mg
Kalium
53.1 mg
Fosfor
322.01 mg
Koper
0.2 mg
Zink
4.18 mg
Jodium
0 µg
Selenium
4.75 µg
Vitamines
Vitamine C
21.97 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
0.68 mg
Vitamine B12
2 µg
Foliumzuur
52.55 µg
Vitamine E
0.72 mg
Vitamine K
7.39 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Turkse dürüm"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.