Een Turkse dürüm is makkelijk om thuis zelf te maken, met lamsvlees, kruiden, ijsbergsla, tomaat en rode ui. Met een beetje pit en knoflooksaus, zoals het hoort!
Tip: Je kunt eventueel ook tortilla's gebruiken ipv dürüm vellen, deze zullen iets harder worden dan de zachte dürüm vellen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-06-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 27-11-2024
Begin met het voorbereiden van de Döner (kebab).
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het lamsvlees. Snijd het lamsvlees dan in kleine stukjes en voeg paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, oregano en zout toe.
Meng goed en marineer het vlees minstens een half uur. Als je het vlees een hele nacht laat marineren, zal het vlees smaakvoller zijn.
Maak een knoflooksaus zodat de smaken kunnen intrekken, je kunt eventueel ook kant-en-klaar knoflooksaus gebruiken.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in halve plakjes. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) ringen.
Verhit een scheut olie in een grote bakpan op hoog vuur en bak het gemarineerde vlees mooi goudbruin in ongeveer 5 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van het formaat van de stukjes vlees. Bak het vlees echter niet te lang, dan is de kans groot dat het vlees droog zal worden.
Besmeer een dürüm tortilla met knoflooksaus. Plaats in het midden een streep van het vlees, maar laat de onderkant vrij. Verdeel hier sla, tomaat en rode ui over.
Optioneel kun je hier ook nog een Turkse peper in stukjes aan toevoegen en/of een beetje hete saus. Vouw de onderkant naar boven en rol de tortilla strak op.
Als je geen contactgrill hebt, kun je eventueel ook een grill pan gebruiken. Plaats de opgerolde dürüm in de contactgrill en grill deze enkele minuten, tot aan beide kanten het grill patroon zichtbaar is.
Rol de onderkant in aluminiumfolie en serveer direct. Herhaal voor de resterende dürüm. Eet smakelijk!
Wat zijn dürüm vellen?
Dürüm vellen zijn een soort Turkse tortilla's/Turkse broodjes, ze zijn groter en zachter dan standaard tortilla's/wraps. Ze zijn vrij neutraal van smaak, daarom passen ze zo goed bij het kruidige vlees.
Waar kan ik dürüm vellen kopen?
Dürüm vellen zijn bij de meeste supermarkten en toko's te koop.
Wat betekent döner?
Vanuit het Turks betekent döner ‘draaiend’. Een dürüm döner is dus een opgerold broodje gevuld met vlees van een draaiend spit.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.