Deze pita's met lamsgehaktballetjes, knapperige rode kool, romige tzatziki, pittige rode ui en boterzachte avocado zijn een heerlijke doordeweekse maaltijd.
Het maken van lamsgehaktballetjes is heel erg makkelijk en geeft deze pita's een extra volle smaak. Je kunt de gehaktballetjes eventueel ook van ander soort gehakt maken.
Deze pita's met lamsgehaktballetjes combineren super goed met knapperige sla, rode kool en wortel. De tzatziki geeft deze pita's een pittige en romige smaak terwijl de rode ui voor nog meer pit zorgt en de avocado het geheel zacht en nog romiger maakt.
Door het gebruik van oregano, tzatziki en rode ui krijgen deze pita's een Grieks tintje. Je kunt eventueel de hoeveelheid gehakt verdubbelen, maar wij kozen er bewust voor meer groente en maar een aantal mini gehaktballetjes per pita te serveren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-02-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Mocht je zelf tzatziki willen maken, kun je hier het beste mee beginnen zodat de smaken kunnen intrekken.
Pel de rode ui en snijd de helft fijn en de andere helft in dunne (halve) ringen. Pel een knoflookteen en snijd deze fijn.
Meng het lamsgehakt samen met de fijngesneden rode ui, knoflook, 1 theelepel oregano en een halve theelepel paprikapoeder.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er kleine gehaktballetjes van.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, of bak de gehaktballetjes in de airfryer.
Plaats de mini gehaktballetjes in een kleine ovenschaal en bak deze gaar in ongeveer 10 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de gehaktballetjes en of je deze in de oven of airfryer gaat bakken.
Schil de wortel en rasp deze grof. Snijd de sla fijn en de avocado in plakjes. Verwarm de pitabroodjes, dit kun je bijvoorbeeld in de oven, airfryer of broodrooster doen.
Snijd de broodjes open en vul deze met gesneden rode kool, sla, tzatziki, lamsgehaktballetjes, rode ui, avocado en geraspte wortel. Eet smakelijk!
Waar kan ik lamsgehakt kopen?
Je kunt lamsgehakt regelmatig bij de slager kopen, maar je kunt eventueel ook lamsvlees kopen en dit zelf door een gehaktmolen halen of gebruik een koksmes om het vlees zeer fijn te snijden.
Je kunt eventueel ook het lamsgehakt vervangen door rundergehakt of half-om-half gehakt.
Hoe lang kan ik lamsgehaktballetjes bewaren?
Je kunt de gehaktballetjes terwijl ze nog rauw zijn 1 of 2 dagen bewaren, afhankelijk van de versheid van het vlees.
Zodra de gehaktballetjes gaar zijn kun je deze tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.