Lamsrack uit de oven

(10)

Het bereiden van een lamsrack uit de oven is makkelijker dan je misschien denkt, dit malse stukje vlees heeft niet veel nodig om super lekker te worden. Een aanrader voor de feestdagen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Lamsrack uit de oven

Ingrediënten


  • 1 lamsrack
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fileermes
  • oven
  • middelgrote ovenschaal
  • kleine kom
  • lepel
  • grote bakpan
  • vleestang
  • aluminiumfolie

Lamsrack uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsrack-uit-de-oven


Voorbereiding – 30 minuten

Haal het lamsrack een half uur vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Maak eventueel de botjes van het lamsrack schoon met een scherp mes en bestrooi het vlees ruim met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Was ondertussen de wortels, snijd deze in stukjes en leg deze in een ovenschaal. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen, plet deze en leg deze samen met een tak rozemarijn in het midden van de ovenschaal.

Meng 1 eetlepel mosterd samen met een eetlepel honing.

Lamsrack uit de oven
Lamsrack uit de oven

Lamsrack uit de oven afmaken – 30 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak het lamsrack mooi bruin aan beide kanten. Leg het lamsrack in de ovenschaal op de wortel, rozemarijn en knoflook.

Bak de fijngesneden ui in de pan ongeveer 2 minuten en schenk de gebakken ui samen met de boter over het lamsrack. 

Verdeel het mosterd-honing mengsel over het vlees en bak het lamsrack gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het vlees. Het vlees is mooi rosé als de kerntemperatuur tussen 50 en 55 graden Celsius is.

Dek het lamsrack af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voor je deze zal aansnijden. Snijd langs het bot zodat je lamskoteletten overhoudt en serveer direct met bijvoorbeeld truffelsaus, pommes duchesse en wortels, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Lamsrack uit de oven: Veel gestelde vragen

Wat is een lamsrack?

Lamsrack komt van de rug van het lam. Het vlees zit rondom de ribben, bedekt met een klein laagje vet maar het is een vrij mager en sappig stuk vlees.

Waar kan ik lamsrack kopen?

Lamsrack is te koop bij de meeste grote supermarkten, slagers of bij de groothandel.

Hoeveel lamsrack per persoon?

De hoeveelheid lamsrack per persoon verschilt per grootte, maar ook hoeveel bijgerechten je erbij zal serveren. De portiegrootte verschilt van 2 tot 4 lamskoteletten per persoon.

2 reacties op Lamsrack uit de oven

Jacqueline plaatste op 18-12-2022 om 19:24:37
Eerder, had ik wel problemen met lamsvlees. Toen ik het tóch een keer geproefd had, was ik verkocht! Ik gebruikte het als variatie, bij de barbecue en toen ik het gemakkelijke recept op de site zag, was ik wederom verkocht. Lamsvlees, moet m.i., wél speciaal blijven dus ik denk dat het FANTASTISCH GESCHIKT is, voor de Kerstdagen!! Ik zal een foto maken!
Ohmydish plaatste op 18-12-2022 om 21:06:58

Hoi Jacqueline, dankjewel voor je leuke bericht! Helemaal met je eens, wij eten het ook alleen met bijzondere gelegenheden! Een foto is altijd super leuk, als je wil mag je deze naar me mailen: veronique@ohmydish.nl Heel veel liefs, eet smakelijk en hele fijne feestdagen! 

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.