Het bereiden van een lamsrack uit de oven is makkelijker dan je misschien denkt, dit malse stukje vlees heeft niet veel nodig om super lekker te worden. Een aanrader voor de feestdagen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal het lamsrack een half uur vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Maak eventueel de botjes van het lamsrack schoon met een scherp mes en bestrooi het vlees ruim met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was ondertussen de wortels, snijd deze in stukjes en leg deze in een ovenschaal. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen, plet deze en leg deze samen met een tak rozemarijn in het midden van de ovenschaal.
Meng 1 eetlepel mosterd samen met een eetlepel honing.
Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak het lamsrack mooi bruin aan beide kanten. Leg het lamsrack in de ovenschaal op de wortel, rozemarijn en knoflook.
Bak de fijngesneden ui in de pan ongeveer 2 minuten en schenk de gebakken ui samen met de boter over het lamsrack.
Verdeel het mosterd-honing mengsel over het vlees en bak het lamsrack gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het vlees. Het vlees is mooi rosé als de kerntemperatuur tussen 50 en 55 graden Celsius is.
Dek het lamsrack af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voor je deze zal aansnijden. Snijd langs het bot zodat je lamskoteletten overhoudt en serveer direct met bijvoorbeeld truffelsaus, pommes duchesse en wortels, eet smakelijk!
Wat is een lamsrack?
Lamsrack komt van de rug van het lam. Het vlees zit rondom de ribben, bedekt met een klein laagje vet maar het is een vrij mager en sappig stuk vlees.
Waar kan ik lamsrack kopen?
Lamsrack is te koop bij de meeste grote supermarkten, slagers of bij de groothandel.
Hoeveel lamsrack per persoon?
De hoeveelheid lamsrack per persoon verschilt per grootte, maar ook hoeveel bijgerechten je erbij zal serveren. De portiegrootte verschilt van 2 tot 4 lamskoteletten per persoon.
Per 1 persoonsportie:
Hoi Jacqueline, dankjewel voor je leuke bericht! Helemaal met je eens, wij eten het ook alleen met bijzondere gelegenheden! Een foto is altijd super leuk, als je wil mag je deze naar me mailen: [email protected] Heel veel liefs, eet smakelijk en hele fijne feestdagen!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.