Turkse manti zijn te vergelijken met dumplings, maar dan heel klein en dus meer werk. Heerlijke deegbuideltjes gevuld met lamsgehakt en geserveerd met heerlijke saus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel 2 knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook samen met Griekse yoghurt en breng op smaak met zout.
Je kunt de saus in de koelkast bewaren, maar laat deze dan wel op kamertemperatuur komen voor je deze gaat serveren.
Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng bloem samen met zout en voeg de eieren één voor één toe.
Voeg geleidelijk het lauwwarme water toe en blijf kneden tot een mooi elastisch deeg. Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.
Dek het deeg af en laat het ongeveer een half uur rusten.
Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Hak de peterselie fijn en meng het lamsgehakt samen met de peterselie, ui, zout, zwarte peper en chili poeder.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een sauspan en bak hierin de tomatenpuree ongeveer 5 minuten op laag vuur. Dit doen we om de tomatenpuree te ontzuren.
Roer continu en voeg een snuf chili poeder toe. Haal de tomatenpuree van het vuur en roer het water erdoor tot een gladde saus.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit, tot maximaal 2 mm.
Gebruik een pizzasnijder om kleine vierkantjes uit het deeg te snijden.
Je kunt hier het makkelijkste een liniaal voor gebruiken. Maak de vierkantjes ongeveer 4 cm.
Dek ondertussen het deeg af met een schone theedoek, want het deeg droogt snel uit. Plaats een beetje vulling in het midden van een vierkantje en druk de vier hoeken naar het midden.
Sluit de vierkantjes door alle naden met je vingers dicht te drukken. Als het deeg toch een beetje is uitgedroogd en je deze dus niet meer dicht kunt knijpen, gebruik dan een klein beetje water.
Plaats de gevouwen manti op een groot bord of schaal bekleed met bakpapier. Dek deze ook direct af met een schone theedoek, want ze drogen vrij snel uit.
Herhaal tot al het deeg en vulling is gebruikt en vul een grote pan met water en breng aan de kook.
Kook de manti in delen in het kokend water, voeg niet teveel manti toe aan de pan. Kook de manti gaar in ongeveer 5 tot 10 minuten, ze zijn klaar als ze naar boven komen drijven.
Maak ondertussen de botersaus door 2 eetlepels boter op laag vuur te smelten in een kleine sauspan. Voeg 2 theelepels chilivlokken en 1 theelepel gedroogde munt toe. Zet het vuur uit en roer 1 eetlepel olijfolie erdoor.
Verwarm de tomatensaus opnieuw en serveer de gekookte manti met yoghurt saus en tomatensaus. Maak af met een beetje botersaus en gedroogde munt. Eet smakelijk!
Waar komt manti vandaan?
De oorsprong van manti is niet helemaal duidelijk, het wordt toegeschreven aan de Oeigoeren.
Wat zijn andere benamingen voor manti?
Manti wordt ook wel Turkse pasta, Turkse ravioli, Turkse dumplings, deegbuideltjes, deegbolletjes, deegtasjes of deegballetjes genoemd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.