Bij barbecueën denken we al snel aan vlees of vis, een vegetarische barbecue wordt echter steeds populairder. Met de lekkerste vegetarische spiesjes, gegrilde groenten en veel soorten salades maak jij de ideale vega BBQ.
Veel soorten groenten zijn geschikt om te grillen op de BBQ, zoals champignons, paprika, courgette, groene asperges en nog veel meer groentesoorten. Mijn gemarineerde champignons zijn tijdens het barbecue seizoen veruit het populairste, ook de gevulde paprika met feta is een topper.
Naast deze 15 toppers voor een vegetarische barbecue, zijn er nog veel salades, sausjes en gegrilde groenten geschikt om je vegetarische BBQ compleet te maken. Klik hier voor meer barbecue recepten.
Tempeh spiesjes van de barbecue
20 minuten bereidingstijdDe tempeh marinade voor deze tempeh spiesjes van de barbecue is makkelijk om te maken en is extra lekker met sesam en een vleugje komijn. Ideaal voor een vegetarische BBQ. Naar recept
Zoete aardappel van de bbq
30 minuten bereidingstijdZoete aardappel van de bbq is een super makkelijk bijgerecht. Een zoete aardappel is lekker van smaak en is het lekkerste direct in de kolen. Naar recept
Gevulde paprika van de bbq
30 minuten bereidingstijdDeze gevulde paprika van de bbq met rode pesto, feta en meer is ontzettend lekker! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarische barbecue.Naar recept
Groenten spiesjes met feta en rozemarijn van de bbq
25 minuten bereidingstijdDeze groenten spiesjes met feta en rozemarijn zijn een simpel bijgerecht van de barbecue. Ze zijn snel klaar en zijn makkelijk te maken.Naar recept
Makkelijke barbecuesaus
5 minuten bereidingstijdDeze makkelijke barbecuesaus is binnen 5 minuten klaar. Een heerlijke toevoeging aan je hamburger of quesadilla. Met maar 5 ingrediënten. Naar recept
Gevulde portobello met knapperig broodkruim
30 minuten bereidingstijdEen gevulde portobello met knapperig broodkruim is extra lekker met o.a. walnoten. Extra lekker voor een vega(n) barbecue! Makkelijk en klaar binnen een half uur. Naar recept
Gemarineerde courgette van de barbecue
40 minuten bereidingstijdDeze gemarineerde courgette van de barbecue heeft een heerlijke extra toevoeging van feta en nootjes om het nóg lekkerder te maken! Naar recept
Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter
20 minuten bereidingstijdGegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter. YUM! Perfect bijgerecht voor elke barbecue. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.Naar recept
Rode bieten parelcouscous salade
30 minuten bereidingstijdBinnenkort een BBQ? Maak dan deze heerlijke rode bieten parelcouscous salade als bijgerecht. Vol van smaak met een mooie opvallende kleur! Naar recept
Gegrilde tomaten
20 minuten bereidingstijdGegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade. Naar recept
Klassieke coleslaw
20 minuten bereidingstijdEen klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.Naar recept
Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue
20 minuten bereidingstijdDeze gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht, of serveer ze als je vegetarische gasten krijgt. Hoe dan ook, perfectie! Naar recept
Zelf knoflookboter maken
10 minuten bereidingstijdZelf knoflookboter maken is heel makkelijk en extra lekker met een vleugje rozemarijn maar deze kun je eventueel weglaten. Luchtige knoflookboter die perfect is bij de barbecue.Naar recept
Gegrilde groene asperges
10 minuten bereidingstijdGegrilde groene asperges zijn mijn favoriet, ze hebben verder helemaal niets meer nodig. De nootachtige smaak van de groene asperges is gewoon perfectie. Naar recept
Maïs salade
30 minuten bereidingstijdDeze knapperige maïs salade is gemaakt met verschillende soorten groenten en een simpele dressing. Heerlijk als bijgerecht of als lunch. Naar recept
Heb jij al genoeg barbecue inspiratie opgedaan voor een barbecue zonder vlees of vis? Denk ook eens aan het grillen van halloumi, een witte kaas die boordevol smaak zit en stevig genoeg is om op de barbecue te bereiden.