Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter

(12)

Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter. YUM! Perfect bijgerecht voor elke barbecue. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • Handvol verse bieslook
 • 4 maïskolven
 • 4 tenen knoflook
 • 1 limoen
 • 100 gram boter
 • Houten spiezen
Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

 • Koksmes
 • Snijplank
 • Barbecue
 • Kom
 • Klein sauspannetje

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-maiskolf-van-de-bbq-met-knoflookboter


Voorbereiding -- 10 minuten

Haal de buitenste bladeren van de maïskolf af, als je gebruik maakt van verse maïs. Wij hebben maïskolven van de supermarkt gebruikt, deze waren al schoongemaakt. Maak de maïskolf schoon. 

Snijd een handvol verse bieslook zo fijn mogelijk. Pel en snijd de knoflook tenen in fijne stukken. Smelt 100 gram boter in een klein sauspannetje op laag vuur.

Zet het vuur uit en voeg de stukjes knoflook toe aan de boter. Snijd elke maïskolf in twee stukken en druk een houten spies door het midden heen. Herhaal deze stap voor de rest van de maïskolven. 

Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter
Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter

De maïskolf grillen -- 10 minuten

Bereid de barbecue vast voor. Gril de maïs door deze op de randen van de barbecue te leggen. De maïskolf kan snel verbranden, het is dus belangrijk dat je deze niet op het heetste deel van de barbecue legt.

De maïskolven zijn na 10 - 15 minuten klaar. Plaats het kleine sauspannetje een aantal minuten op de barbecue om de boter opnieuw te smelten.

Giet de hete knoflook boter over de maïs zodra deze gaar zijn. (leg ze eerst op een bord). Snijd de limoen in twee en knijp het sap over de maïskolven heen.

Garneer met de gesneden bieslook. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.