Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter. YUM! Perfect bijgerecht voor elke barbecue. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de buitenste bladeren van de maïskolf af, als je gebruik maakt van verse maïs. Wij hebben maïskolven van de supermarkt gebruikt, deze waren al schoongemaakt. Maak de maïskolf schoon.
Snijd een handvol verse bieslook zo fijn mogelijk. Pel en snijd de knoflook tenen in fijne stukken. Smelt 100 gram boter in een klein sauspannetje op laag vuur.
Zet het vuur uit en voeg de stukjes knoflook toe aan de boter. Snijd elke maïskolf in twee stukken en druk een houten spies door het midden heen. Herhaal deze stap voor de rest van de maïskolven.
Bereid de barbecue vast voor. Gril de maïs door deze op de randen van de barbecue te leggen. De maïskolf kan snel verbranden, het is dus belangrijk dat je deze niet op het heetste deel van de barbecue legt.
De maïskolven zijn na 10 - 15 minuten klaar. Plaats het kleine sauspannetje een aantal minuten op de barbecue om de boter opnieuw te smelten.
Giet de hete knoflook boter over de maïs zodra deze gaar zijn. (leg ze eerst op een bord). Snijd de limoen in twee en knijp het sap over de maïskolven heen.
Garneer met de gesneden bieslook. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.