Klassieke coleslaw
😍 37Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Klassieke coleslaw

Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.

20 minuten
8 personen
Klassieke coleslaw ingrediënten

Recept klassieke coleslaw

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de rode wijn azijn, suiker, venkelzaad, peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp deze dan grof.

Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp ook deze grof. Meng de geraspte kool en wortel samen in de grote kom. 

Klassieke coleslaw
Klassieke coleslaw

Klassieke coleslaw afmaken – 5 minuten

Meng de mayonaise dressing door de geraspte wortel en kool. Als je de salade vooraf al wilt maken, meng dan de dressing pas erdoor voor het serveren.

Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Maak de salade af met de bosui en peterselie.

Breng op smaak met peper en zout, laat de smaken eventueel ongeveer een uur doortrekken.

Bewaar de salade niet te lang, dan zullen de groenten minder knapperig zijn.  Smakelijk!

Tips!

Wat eet je bij coleslaw?

Coleslaw is een van de meest gangbare bijgerechten bij barbecue recepten. De combinatie van het zuurtje in deze koolsalade en eten van de grill wat vaak vet is, maakt het een ideaal bijgerecht.

Hoe lang kun je een coleslaw bewaren?

De coleslaw kun je een aantal dagen afgedekt in de koelkast bewaren, hij is namelijk nog lekkerder als je hem een dag van te voren maakt!

Kan ik de coleslaw ook met andere soort kool maken?

Om een twist te geven aan een klassieker kun je gebruik maken van andere soorten kool, zoals Chinese kool of rode kool. Maak bijvoorbeeld eens een rode coleslaw.

Wat vind je van dit recept?

37 waarderingen
😍
37
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
102.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.24 g
5.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.49 g
0.91 g
Eiwitten
2.5 g
Vezels
4.07 g
Natrium
210.2 mg
Mineralen
Ijzer
1.1 mg
Calcium
46.1 mg
Magnesium
19.27 mg
Kalium
19.27 mg
Fosfor
53.36 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.35 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.09 µg
Vitamines
Vitamine C
57.27 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
44.02 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0.02 µg
Foliumzuur
47.89 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
17.34 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Klassieke coleslaw"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.