Klassieke coleslaw

(33)

Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch. Laat een reactie achter

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades Calorieën 153 calorieën p.p.
Klassieke coleslaw

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 witte kool
  • 2 wortels
  • 2 bosuien
  • handvol verse peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel karwij of venkelzaad
  • peper en zout naar smaak
Klassieke coleslaw Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grove rasp
  • grote kom
  • kleine kom
  • garde
  • dunschiller

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades Calorieën 153 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-coleslaw


Voorbereiding -- 15 minuten

Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de rode wijn azijn, suiker, venkelzaad, peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp deze dan grof.

Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp ook deze grof. Meng de geraspte kool en wortel samen in de grote kom. 

Klassieke coleslaw
Klassieke coleslaw

Klassieke coleslaw afmaken -- 5 minuten

Meng de mayonaise dressing door de geraspte wortel en kool. Als je de salade vooraf al wilt maken, meng dan de dressing pas erdoor voor het serveren.

Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Maak de salade af met de bosui en peterselie.

Breng op smaak met peper en zout, laat de smaken eventueel ongeveer een uur doortrekken.

Bewaar de salade niet te lang, dan zullen de groenten minder knapperig zijn.  Smakelijk!


Waardeer dit recept!
33 stemmen

Klassieke coleslaw: Veel gestelde vragen

Wat eet je bij coleslaw?

Coleslaw is een van de meest gangbare bijgerechten bij barbecue recepten. De combinatie van het zuurtje in deze koolsalade en eten van de grill wat vaak vet is, maakt het een ideaal bijgerecht.

Hoe lang kun je een coleslaw bewaren?

De coleslaw kun je een aantal dagen afgedekt in de koelkast bewaren, hij is namelijk nog lekkerder als je hem een dag van te voren maakt!

Kan ik de coleslaw ook met andere soort kool maken?

Om een twist te geven aan een klassieker kun je gebruik maken van andere soorten kool, zoals Chinese kool of rode kool. Maak bijvoorbeeld eens een rode coleslaw.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.