Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-07-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de rode wijn azijn, suiker, venkelzaad, peper en zout.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp deze dan grof.
Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp ook deze grof. Meng de geraspte kool en wortel samen in de grote kom.
Meng de mayonaise dressing door de geraspte wortel en kool. Als je de salade vooraf al wilt maken, meng dan de dressing pas erdoor voor het serveren.
Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Maak de salade af met de bosui en peterselie.
Breng op smaak met peper en zout, laat de smaken eventueel ongeveer een uur doortrekken.
Bewaar de salade niet te lang, dan zullen de groenten minder knapperig zijn. Smakelijk!
Wat eet je bij coleslaw?
Coleslaw is een van de meest gangbare bijgerechten bij barbecue recepten. De combinatie van het zuurtje in deze koolsalade en eten van de grill wat vaak vet is, maakt het een ideaal bijgerecht.
Hoe lang kun je een coleslaw bewaren?
De coleslaw kun je een aantal dagen afgedekt in de koelkast bewaren, hij is namelijk nog lekkerder als je hem een dag van te voren maakt!
Kan ik de coleslaw ook met andere soort kool maken?
Om een twist te geven aan een klassieker kun je gebruik maken van andere soorten kool, zoals Chinese kool of rode kool. Maak bijvoorbeeld eens een rode coleslaw.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.