Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-coleslaw
Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de rode wijn azijn, suiker, venkelzaad, peper en zout.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp deze dan grof.
Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp ook deze grof. Meng de geraspte kool en wortel samen in de grote kom.
Meng de mayonaise dressing door de geraspte wortel en kool. Als je de salade vooraf al wilt maken, meng dan de dressing pas erdoor voor het serveren.
Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Maak de salade af met de bosui en peterselie.
Breng op smaak met peper en zout, laat de smaken eventueel ongeveer een uur doortrekken.
Bewaar de salade niet te lang, dan zullen de groenten minder knapperig zijn. Smakelijk!
Wat eet je bij coleslaw?
Coleslaw is een van de meest gangbare bijgerechten bij barbecue recepten. De combinatie van het zuurtje in deze koolsalade en eten van de grill wat vaak vet is, maakt het een ideaal bijgerecht.
Hoe lang kun je een coleslaw bewaren?
De coleslaw kun je een aantal dagen afgedekt in de koelkast bewaren, hij is namelijk nog lekkerder als je hem een dag van te voren maakt!
Kan ik de coleslaw ook met andere soort kool maken?
Om een twist te geven aan een klassieker kun je gebruik maken van andere soorten kool, zoals Chinese kool of rode kool. Maak bijvoorbeeld eens een rode coleslaw.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!