Deze gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht, of serveer ze als je vegetarische gasten krijgt. Hoe dan ook, perfectie!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-08-2024
Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast warm laten worden.
Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflooktenen met een flinke scheut ketjap manis, sesamolie en peper en zout naar smaak.
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd het onderste deel van de champignons weg. Meng de champignons met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren, hoe langer hoe smaakvoller ze zullen zijn.
Besprenkel de gemarineerde kastanjechampignons met een beetje olijfolie en grill deze dan aan de zijkant van de barbecue. In het midden is het namelijk te heet en dan zullen ze snel verbranden. Grill ze 10 minuten en keer regelmatig. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.