Eieren zijn ontzettend veelzijdig, je kunt er hartige en zoete gerechten mee maken. Eieren zijn naast een basisingrediënt voor vele baksels, ook ideaal om in veel gerechten in het middelpunt te staan. Zoals in een eiersalade, roerei of oeufs en cocotte.
Waarom eten we eieren tijdens Pasen?
Wat je ook kiest om te maken tijdens Pasen; een ei hoort erbij.
Een ei staat symbool voor een nieuw leven, dit hangt dan weer samen met de lente en Pasen. Daarnaast was het vroeger zo dat er geen lampen werden gebruikt in kippenhokken, hierdoor lag de leg van eieren bijna helemaal stil in donkere wintermaanden. Terwijl de dagen weer langer werden, kwam de leg weer op gang.
Tijdens de vastenperiode werden er geen eieren en vlees gegeten, hierdoor bleven de eieren die door de kippen werden gelegd over. Dit overschot aan eieren mocht tijdens Pasen weer worden gegeten.
Rösti-ei muffins
25 minuten bereidingstijdDeze rösti-ei muffins staan leuk tijdens de paasbrunch, maar ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten. Aardappel bakjes met een eitje, jammie! Naar recept
Roerei met zwarte olijven
15 minuten bereidingstijdDit roerei met zwarte olijven ziet er extra feestelijk uit tijdens het paas ontbijt. Een roerei is snel gemaakt en is niet moeilijk. Je kunt de zwarte olijven ook vervangen door truffel tapenade. Naar recept
Plaattaart met witte asperges en ei
1 uur bereidingstijdEen plaattaart met witte asperges en ei is een heel goed idee voor de lunch. Een echt lente gerecht met witte asperges, ei en ham. Naar recept
Vogelnestjes pasta met kwarteleitjes
25 minuten bereidingstijdDeze vogelnestjes pasta met kwarteleitjes springen direct in het oog. Lekkere kwarteleitjes geserveerd op een nestje van pasta met spekjes en kaas. Naar recept
Salade met groene asperges
40 minuten bereidingstijdEen salade met groene asperges, ei en aardappeltjes is een heerlijke lente salade voor een lichte maaltijd. Een groene asperge salade is tevens ook de perfecte lunch salade. Naar recept
Paaskuikens van gevulde eieren
30 minuten bereidingstijdDeze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen. Naar recept
Oeufs en cocotte
30 minuten bereidingstijdMet oeufs en cocotte kun je blijven variëren, deze eieren uit de oven zijn heerlijk om broodsoldaatjes in te dippen. Leuk tijdens de paasbrunch of serveer ze als ontbijt. Naar recept
Schotse kwarteleitjes
20 minuten bereidingstijdProbeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten. Naar recept
Bladerdeegrol met gehakt en ei
45 minuten bereidingstijdDeze bladerdeegrol met gehakt en ei is heerlijk hartig met verschillende soorten kruiden. Perfect als hapje tijdens de paasbrunch. Naar recept
Zelfgemaakte eiersalade
15 minuten bereidingstijdMaak zelf de allerlekkerste eiersalade voor op brood of een toastje. Helemaal niet moeilijk te maken, én super makkelijk! Naar recept
Eggs benedict
25 minuten bereidingstijdKlassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen. Naar recept
Paasbrood
1 uur bereidingstijdDit paasbrood heeft even tijd nodig om te rijzen, maar dat is het meer dan waard. Zulk zacht en smaakvol brood, inclusief gekookte eieren. Het lijkt een beetje op brioche brood. Naar recept
Klassieke gevulde eieren
15 minuten bereidingstijdDeze ouderwetse en klassieke gevulde eieren zijn ideaal als hapje op een feestje of high-tea. Dit is de meest basis versie van een gevuld ei. Naar recept
Croque madame
20 minuten bereidingstijdEen croque madame is een ham-kaas tosti met een gebakken (spiegel) ei er bovenop. Recept voor 1 croque madame, maar of je het bij 1 laat.. Naar recept
Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen
15 minuten bereidingstijdEen bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen is een vullende en verrassende lunch. Je kunt eventueel ook gerookte kip gebruiken. Klaar binnen een kwartier. Naar recept