Deze ouderwetse en klassieke gevulde eieren zijn ideaal als hapje op een feestje of high-tea. Dit is de meest basis versie van een gevuld ei.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-gevulde-eieren
Vul een klein pannetje met water, voeg 5 middelgrote eieren toe en breng het water aan de kook. Kook de eieren 7 minuten lang zodra het water gaat koken.
Snijd in de tussentijd 1 flinke augurk in zo fijn mogelijke blokjes. Maak de rode paprika schoon met water. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika ook in zo fijn mogelijke blokjes.
Laat de eieren “schrikken” onder koud stromend water. Dit vergemakkelijkt het pellen. Mocht je ijsblokjes hebben dan gaat het nog sneller, voeg dan ijsblokjes samen met water toe en laat 5 minuten staan.
Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden met een koksmes. Gebruik een lepel om de eidooiers uit de gekookte eieren te halen.
Meng de eidooiers met 60 gram mayonaise, 1 theelepel mosterd en de in kleine blokjes gesneden augurk. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Vul de eieren met het mengsel, garneer met in zo fijn mogelijk gesneden blokjes paprika. Laat de klassieke gevulde eieren tenminste 15 minuten lang afkoelen in de koelkast. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!