Klassieke gevulde eieren
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Klassieke gevulde eieren vegetarisch

Deze ouderwetse en klassieke gevulde eieren zijn ideaal als hapje op een feestje of high-tea. Dit is de meest basis versie van een gevuld ei.

Klassieke gevulde eieren ingrediënten

Recept klassieke gevulde eieren

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 29-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een klein pannetje met water, voeg 5 middelgrote eieren toe en breng het water aan de kook. Kook de eieren 7 minuten lang zodra het water gaat koken.

Snijd in de tussentijd 1 flinke augurk in zo fijn mogelijke blokjes. Maak de rode paprika schoon met water. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika ook in zo fijn mogelijke blokjes.

Laat de eieren “schrikken” onder koud stromend water. Dit vergemakkelijkt het pellen. Mocht je ijsblokjes hebben dan gaat het nog sneller, voeg dan ijsblokjes samen met water toe en laat 5 minuten staan.

Klassieke gevulde eieren
Klassieke gevulde eieren

De klassieke gevulde eieren afmaken – 5 minuten

Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden met een koksmes. Gebruik een lepel om de eidooiers uit de gekookte eieren te halen.

Meng de eidooiers met 60 gram mayonaise, 1 theelepel mosterd en de in kleine blokjes gesneden augurk. Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Vul de eieren met het mengsel, garneer met in zo fijn mogelijk gesneden blokjes paprika. Laat de klassieke gevulde eieren tenminste 15 minuten lang afkoelen in de koelkast. Geniet ervan!

Tips!

Kun je de gevulde eieren van tevoren maken?

Je kunt gevulde eieren tot wel 2 dagen vooraf maken. Haal ze dan iets vooraf uit de koelkast, aangezien ze te koud minder lekker zullen zijn.

Kan ik de augurk weglaten?

Je kunt de stukjes augurk eventueel weglaten.

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
420.34 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.7 g
1.88 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.35 g
6.81 g
Eiwitten
16.97 g
Vezels
1.38 g
Natrium
997.14 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
82.05 mg
Magnesium
26.84 mg
Kalium
26.84 mg
Fosfor
245.92 mg
Koper
0.14 mg
Zink
1.82 mg
Jodium
44.78 µg
Selenium
38.42 µg
Vitamines
Vitamine C
31.02 mg
Vitamine D
2.31 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
2.94 µg
Foliumzuur
86.03 µg
Vitamine E
1.53 mg
Vitamine K
6.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Klassieke gevulde eieren"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.