Deze ouderwetse en klassieke gevulde eieren zijn ideaal als hapje op een feestje of high-tea. Dit is de meest basis versie van een gevuld ei.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 29-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een klein pannetje met water, voeg 5 middelgrote eieren toe en breng het water aan de kook. Kook de eieren 7 minuten lang zodra het water gaat koken.
Snijd in de tussentijd 1 flinke augurk in zo fijn mogelijke blokjes. Maak de rode paprika schoon met water. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika ook in zo fijn mogelijke blokjes.
Laat de eieren “schrikken” onder koud stromend water. Dit vergemakkelijkt het pellen. Mocht je ijsblokjes hebben dan gaat het nog sneller, voeg dan ijsblokjes samen met water toe en laat 5 minuten staan.
Pel de eieren zodra deze afgekoeld zijn en snijd doormidden met een koksmes. Gebruik een lepel om de eidooiers uit de gekookte eieren te halen.
Meng de eidooiers met 60 gram mayonaise, 1 theelepel mosterd en de in kleine blokjes gesneden augurk. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Vul de eieren met het mengsel, garneer met in zo fijn mogelijk gesneden blokjes paprika. Laat de klassieke gevulde eieren tenminste 15 minuten lang afkoelen in de koelkast. Geniet ervan!
Kun je de gevulde eieren van tevoren maken?
Je kunt gevulde eieren tot wel 2 dagen vooraf maken. Haal ze dan iets vooraf uit de koelkast, aangezien ze te koud minder lekker zullen zijn.
Kan ik de augurk weglaten?
Je kunt de stukjes augurk eventueel weglaten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.