Aardappelpuree kun je op veel manieren maken, mijn manier wordt gebruikt in veel restaurants waar ik heb gewerkt en geeft een perfecte zachte en smeuïge puree als resultaat. Deze puree kun je vervolgens met of zonder smaakmakers als bijgerecht serveren, maar je kunt deze ook verwerken in ovenschotels of als basis voor bijvoorbeeld aardappelkroketjes of pommes dauphine.
Een simpel AVG'tje staat bij velen regelmatig op tafel, gekookte aardappelen of gebakken aardappelen zijn altijd een goed idee maar varieer eens met één van deze heerlijke aardappel bijgerechten. Gerechten zoals aardappelkroketjes en fondant aardappelen zijn ook erg geschikt tijdens een etentje of het kerstdiner.
Aardappelpuree met kaas uit de oven
55 minuten bereidingstijd
Heerlijke smeuïge aardappelpuree met kaas uit de oven. Heel makkelijk te maken en verrassend lekker! Ook nog eens extra lekker door het amandelschaafsel. Naar receptHash browns
25 minuten bereidingstijd
Makkelijk recept om zelf Amerikaanse hash browns te maken. Zacht aan de binnenkant, lekker krokant aan de buitenkant en vol van smaak met de lekkerste aardappelen. Naar receptAardappelkroketjes
1 uur en 10 minuten bereidingstijd
Zelf aardappelkroketjes maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Heerlijke aardappelpuree in een krokant jasje, het perfecte bijgerecht. Naar receptFondant aardappelen
45 minuten bereidingstijd
Deze fondant aardappelen zijn een fantastisch bijgerecht welke niet enkel mega lekker zijn, maar er ook nog eens feestelijk uit zien. Heerlijke krokante aardappelen met een boterzachte binnenkant. Naar receptZuid-Afrikaanse kerrie aardappelsalade
30 minuten bereidingstijd
Een ontzettend romige aardappelsalade naar Zuid Afrikaans recept. Deze kerrie aardappelsalade wordt gemaakt met krieltjes en weinig ingrediënten. Naar recept
Pommes noisette
40 minuten bereidingstijd
Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht! Naar receptAardappelpuree met bieslook
30 minuten bereidingstijd
Een gladde en smeuïge aardappelpuree met bieslook is een heerlijk bijgerecht. Simpel en toch extra lekker door de verse bieslook. Naar receptHasselback aardappelen
1 uur bereidingstijd
De Hasselback zoals die in Stockholm (Zweden) gegeten wordt. Je kunt er ook kaas en/of spek aan toevoegen. Recept voor 4 personen. Naar receptPommes duchesse
45 minuten bereidingstijd
Pommes duchesse is een typisch Frans aardappelgerecht, recept voor 4 personen. Klaar in ongeveer 45 minuten, lekker voor bij een stuk vlees en salade. Naar receptKrokante aardappel wedges
50 minuten bereidingstijd
Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven. Naar recept
Hete bliksem
25 minuten bereidingstijd
Met een kleine variatie op een klassiek Nederlands gerecht krijgt deze hete bliksem een heerlijke bite. Klaar in 25 minuten, recept voor 8 personen. Naar receptPommes dauphine
40 minuten bereidingstijd
Zachte aardappel balletjes, zelfgemaakt met puree en soezenbeslag. Ze hebben een krokante buitenkant en zachte binnen, heerlijke pommes dauphine. Naar receptGepofte aardappelen van de BBQ
35 minuten bereidingstijd
Gepofte aardappelen van de BBQ zijn het ideale bijgerecht, super makkelijk en je hebt er nauwelijks omkijken naar aangezien de aardappelen worden gegaard tussen de kooltjes. Naar receptAligot - Franse aardappelpuree met kaas
30 minuten bereidingstijd
Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas. Naar receptTater tots
1 uur bereidingstijd
Tater tots zijn een populaire Amerikaanse snack. Ze lijken een beetje op aardappelkroketjes gecombineerd met hash browns. Naar recept














