Pommes duchesse is een typisch Frans aardappelgerecht, recept voor 4 personen. Klaar in ongeveer 45 minuten, lekker voor bij een stuk vlees en salade. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pommes-duchesse
Pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht, origineel heet dit "pommes de terre duchesse".
Begin met het schillen van de aardappels en snijd deze in grove stukken met behulp van het koksmes en de snijplank.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 20 minuten lang in de pan met kokend water.
Maak een puree van de gekookte aardappels, een handige manier om dit zonder klontjes te doen is door de aardappelen door een fijne zeef te halen met behulp van een grote (soep)lepel.
Meng boter en de eidooier door de aardappelpuree heen. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit rosettes van de aardappelpuree op de bakplaat. Bak de pommes duchesse dan 10 tot 15 minuten lang in een oven op 200 graden Celsius.
De uiteindelijke baktijd is afhankelijk van de kracht van de oven. Eet smakelijk!
Hoeveel pommes duchesse per persoon?
Over het algemeen serveer je 100 tot 125 gram aardappelen per persoon. In het geval van deze pommes duchesse reken je op 5 a 6 stuks per persoon, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
Hoe lang kan ik pommes duchesse bewaren?
Afgedekt tot maximaal 2 dagen in de koelkast. Of vries ze in en bewaar ze 3 maanden lang. Zorg wel voor een papiertje of stukje plastic tussen de aardappeltoefjes.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.