Pommes duchesse
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pommes duchesse vegetarisch

Pommes duchesse is een typisch Frans aardappelgerecht, recept voor 4 personen. Klaar in ongeveer 45 minuten, lekker voor bij een stuk vlees en salade.

45 minuten
4 personen
Pommes duchesse ingrediënten

Recept pommes duchesse

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Pommes duchesse is een klassiek Frans gerecht, origineel heet dit "pommes de terre duchesse".

Begin met het schillen van de aardappels en snijd deze in grove stukken met behulp van het koksmes en de snijplank.

Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 20 minuten lang in de pan met kokend water.

Maak een puree van de gekookte aardappels, een handige manier om dit zonder klontjes te doen is door de aardappelen door een fijne zeef te halen met behulp van een grote (soep)lepel. 

Meng boter en de eidooier door de aardappelpuree heen. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak. 

Pommes duchesse
Pommes duchesse

De pommes duchesse afmaken – 15 minuten

Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit rosettes van de aardappelpuree op de bakplaat. Bak de pommes duchesse dan 10 tot 15 minuten lang in een oven op 200 graden Celsius.

De uiteindelijke baktijd is afhankelijk van de kracht van de oven. Eet smakelijk!

Tips!

Hoeveel pommes duchesse per persoon?

Over het algemeen serveer je 100 tot 125 gram aardappelen per persoon. In het geval van deze pommes duchesse reken je op 5 a 6 stuks per persoon, afhankelijk van hoe groot ze zijn.

Hoe lang kan ik pommes duchesse bewaren?

Afgedekt tot maximaal 2 dagen in de koelkast. Of vries ze in en bewaar ze 3 maanden lang. Zorg wel voor een papiertje of stukje plastic tussen de aardappeltoefjes.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
236.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.72 g
0.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.12 g
7.17 g
Eiwitten
4.08 g
Vezels
4.19 g
Natrium
346.76 mg
Mineralen
Ijzer
1.21 mg
Calcium
26.12 mg
Magnesium
32.08 mg
Kalium
32.08 mg
Fosfor
108.51 mg
Koper
0.18 mg
Zink
0.66 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
2.77 µg
Vitamines
Vitamine C
13.34 mg
Vitamine D
0.4 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.53 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
21.68 µg
Vitamine E
0.21 mg
Vitamine K
2.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pommes duchesse"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.