Ohmydish.nl


Hasselback aardappelen

De Hasselback zoals die in Stockholm (Zweden) gegeten wordt. Je kunt er ook kaas en/of spek aan toevoegen. Recept voor 4 personen.

1 uur 4 personen Bijgerechten
Hasselback aardappelen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 110 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
Hasselback aardappelen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Siliconen kwast
  • Oven + bakplaat met bakpapier erop

Bereiden


1 uur 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hasselback-aardappelen


Voorbereiding -- 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan. 

Gebruik een koksmes om de aardappelen over de lengte bijna helemaal in te snijden. Een handige truc om te voorkomen dat je helemaal door de aardappel heen snijdt is om een aardappel op een lepel te leggen. Door het opstaande randje van de lepel is het niet mogelijk om helemaal door de aardappel heen te snijden. 

Herhaal deze stap voor de resterende aardappels. Leg de aardappelen op de bakplaat met bakpapier erop en bedek met de gesmolten boter met behulp van een siliconen kwast. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout. 

Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen

De Hasselback aardappelen bakken -- 55 minuten

Bak de Hasselback aardappelen in 30 minuten tijd gaar. Bedek dan opnieuw met de gesmolten boter en bak nogmaals 20 minuten lang. De exacte tijd is afhankelijk van het type aardappel. 

Controleer of de Hasselback aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de vork er makkelijk in gaat, dan zijn de aardappelen gaar. Serveer de Hasselback aardappelen direct, garneer eventueel met bieslook of peterselie. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Kersenijs

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!