De Hasselback zoals die in Stockholm (Zweden) gegeten wordt. Je kunt er ook kaas en/of spek aan toevoegen. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Smelt de boter langzaam in de kleine sauspan.
Gebruik een koksmes om de aardappelen over de lengte bijna helemaal in te snijden. Een handige truc om te voorkomen dat je helemaal door de aardappel heen snijdt is om een aardappel op een lepel te leggen. Door het opstaande randje van de lepel is het niet mogelijk om helemaal door de aardappel heen te snijden.
Herhaal deze stap voor de resterende aardappels. Leg de aardappelen op de bakplaat met bakpapier erop en bedek met de gesmolten boter met behulp van een siliconen kwast. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout.
Bak de Hasselback aardappelen in 30 minuten tijd gaar. Bedek dan opnieuw met de gesmolten boter en bak nogmaals 20 minuten lang. De exacte tijd is afhankelijk van het type aardappel.
Controleer of de Hasselback aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als de vork er makkelijk in gaat, dan zijn de aardappelen gaar.
Serveer de Hasselback aardappelen direct, garneer eventueel met bieslook of peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.