Pommes noisette

(21)

Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Tip: Gebruik een olijfolie met een zo'n neutraal mogelijke smaak, aangezien de smaak anders kan gaan overheersen.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Pommes noisette

Ingrediënten


  • 650 gram kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • fijne zeef + grote lepel
  • friteuse of pan met dikke bodem
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel of houten lepel
  • keukenpapier
  • schuimspaan

Pommes noisette Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pommes-noisette


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook deze gaar in ruim kokend water en giet deze dan af.

Maak een aardappelpuree, voor een zeer gladde puree kun je deze het beste door een fijne zeef wrijven met een grote lepel.  

Verhit een friteuse of een pan met dikke bodem gevuld met zonnebloemolie of andere neutrale olie.

Pommes-noisette
Pommes-noisette

Pommes noisette afmaken – 20 minuten

Meng de eieren één voor één door de aardappelpuree. Roer er dan ook olijfolie en aardappelzetmeel doorheen. 

Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Je kunt er nu voor kiezen om het mengsel eerst te laten afkoelen. Dan kun je makkelijker balletjes vormen, maar het is niet persé noodzakelijk.

De balletjes kun je het beste vormen met je handen die je licht vochtig maakt met water. Als je handen te nat zijn, maar ook als ze droog zijn zal het minder goed gaan omdat het mengsel vrij plakkerig is.

Laat de kleine balletjes dan gelijk voorzichtig in de hete olie vallen en frituur tot ze mooi goudbruin zijn. Frituur er niet teveel tegelijk anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.

Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Plaats ze niet teveel op elkaar want dan worden ze zacht. Herhaal tot alle aardappelpuree gebruikt is. Geniet ervan!

Tip: serveer deze lekkere Franse aardappelballetjes met een goed stuk vlees of vis.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
21 stemmen

0 reacties op Pommes noisette

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.