Pommes noisette
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pommes noisette vegetarisch

Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!

40 minuten
4 personen

Tip: Gebruik een olijfolie met een zo'n neutraal mogelijke smaak, aangezien de smaak anders kan gaan overheersen.

Pommes noisette ingrediënten
Recept pommes noisette

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook deze gaar in ruim kokend water en giet deze dan af.

Maak een aardappelpuree, voor een zeer gladde puree kun je deze het beste door een fijne zeef wrijven met een grote lepel.  

Verhit een friteuse of een pan met dikke bodem gevuld met zonnebloemolie of andere neutrale olie.

Pommes-noisette
Pommes-noisette

Pommes noisette afmaken – 20 minuten

Meng de eieren één voor één door de aardappelpuree. Roer er dan ook olijfolie en aardappelzetmeel doorheen. 

Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Je kunt er nu voor kiezen om het mengsel eerst te laten afkoelen. Dan kun je makkelijker balletjes vormen, maar het is niet persé noodzakelijk.

De balletjes kun je het beste vormen met je handen die je licht vochtig maakt met water. Als je handen te nat zijn, maar ook als ze droog zijn zal het minder goed gaan omdat het mengsel vrij plakkerig is.

Laat de kleine balletjes dan gelijk voorzichtig in de hete olie vallen en frituur tot ze mooi goudbruin zijn. Frituur er niet teveel tegelijk anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.

Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Plaats ze niet teveel op elkaar want dan worden ze zacht. Herhaal tot alle aardappelpuree gebruikt is. Geniet ervan!

Tip: serveer deze lekkere Franse aardappelballetjes met een goed stuk vlees of vis.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
268.69 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.29 g
0.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.3 g
1.86 g
Eiwitten
7.2 g
Vezels
4.52 g
Natrium
380.73 mg
Mineralen
Ijzer
1.48 mg
Calcium
35.55 mg
Magnesium
36.98 mg
Kalium
36.98 mg
Fosfor
139.54 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.9 mg
Jodium
11.02 µg
Selenium
9.23 µg
Vitamines
Vitamine C
14.34 mg
Vitamine D
0.54 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
32.8 µg
Vitamine E
0.41 mg
Vitamine K
2.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pommes noisette"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.