Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pommes-noisette
Gebruik een olijfolie met een zo'n neutraal mogelijke smaak, aangezien de smaak anders gaat overheersen.
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook deze gaar in ruim kokend water en giet deze dan af.
Maak een aardappelpuree, voor een zeer gladde puree kun je deze het beste door een fijne zeef wrijven met een grote lepel.
Verhit een friteuse of een pan met dikke bodem gevuld met zonnebloemolie of andere neutrale olie.
Meng de eieren één voor één door de aardappelpuree. Roer er dan ook olijfolie en aardappelzetmeel doorheen.
Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Je kunt er nu voor kiezen om het mengsel eerst te laten afkoelen. Dan kun je makkelijker balletjes vormen, maar het is niet persé noodzakelijk.
De balletjes kun je het beste vormen met je handen die je licht vochtig maakt met water. Als je handen te nat zijn, maar ook als ze droog zijn zal het minder goed gaan omdat het mengsel vrij plakkerig is.
Laat de kleine balletjes dan gelijk voorzichtig in de hete olie vallen en frituur tot ze mooi goudbruin zijn. Frituur er niet teveel tegelijk anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Plaats ze niet teveel op elkaar want dan worden ze zacht. Herhaal tot alle aardappelpuree gebruikt is.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.