Ohmydish.nl


Pommes noisette

Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!

Pommes noisette
40 minuten 4 personen Bijgerechten
Pommes noisette

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 650 gram kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
Pommes noisette ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • fijne zeef + grote lepel
  • friteuse of pan met dikke bodem
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel of houten lepel
  • keukenpapier
  • schuimspaan

Bereiden


40 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pommes-noisette


Gebruik een olijfolie met een zo'n neutraal mogelijke smaak, aangezien de smaak anders gaat overheersen.

Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook deze gaar in ruim kokend water en giet deze dan af.

Maak een aardappelpuree, voor een zeer gladde puree kun je deze het beste door een fijne zeef wrijven met een grote lepel.  

Verhit een friteuse of een pan met dikke bodem gevuld met zonnebloemolie of andere neutrale olie.

Pommes-noisette
Pommes-noisette

Pommes noisette afmaken -- 20 minuten

Meng de eieren één voor één door de aardappelpuree. Roer er dan ook olijfolie en aardappelzetmeel doorheen. 

Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Je kunt er nu voor kiezen om het mengsel eerst te laten afkoelen. Dan kun je makkelijker balletjes vormen, maar het is niet persé noodzakelijk.

De balletjes kun je het beste vormen met je handen die je licht vochtig maakt met water. Als je handen te nat zijn, maar ook als ze droog zijn zal het minder goed gaan omdat het mengsel vrij plakkerig is.

Laat de kleine balletjes dan gelijk voorzichtig in de hete olie vallen en frituur tot ze mooi goudbruin zijn. Frituur er niet teveel tegelijk anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.

Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Plaats ze niet teveel op elkaar want dan worden ze zacht. Herhaal tot alle aardappelpuree gebruikt is.


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.