Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krokante-aardappel-wedges
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was ondertussen de aardappelen en snijd deze in partjes. Dep de partjes aardappel droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Meng de aardappel wedges met 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Meng 1 eetlepel bloem en een scheutje olijfolie door de kruidige aardappelen.
Verdeel de aardappel wedges over de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze krokant in ongeveer 30 tot 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de wedges. Controleer Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke aardappelen voor aardappel wedges?
Gebruik vastkokende aardappelen voor krokante aardappel wedges uit de oven.
Kan ik de aardappel wedges in de airfryer maken?
Je kunt de aardappel wedges behalve in de oven ook in de airfryer bakken, bak ze dan minder lang.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.