Krokante aardappel wedges

(12)

Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Krokante aardappel wedges

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • scheutje olijfolie
Krokante aardappel wedges Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krokante-aardappel-wedges


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Krokante aardappel wedges
Krokante aardappel wedges

De krokante aardappel wedges afmaken – 45 minuten

Was ondertussen de aardappelen en snijd deze in partjes. Dep de partjes aardappel droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Meng de aardappel wedges met 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Meng 1 eetlepel bloem en een scheutje olijfolie door de kruidige aardappelen.

Verdeel de aardappel wedges over de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze krokant in ongeveer 30 tot 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de wedges. Controleer Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Krokante aardappel wedges: Veel gestelde vragen

Welke aardappelen voor aardappel wedges?

Gebruik vastkokende aardappelen voor krokante aardappel wedges uit de oven. 

Kan ik de aardappel wedges in de airfryer maken?

Je kunt de aardappel wedges behalve in de oven ook in de airfryer bakken, bak ze dan minder lang.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.