Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-01-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was ondertussen de aardappelen en snijd deze in partjes. Dep de partjes aardappel droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Meng de aardappel wedges met 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Meng 1 eetlepel bloem en een scheutje olijfolie door de kruidige aardappelen.
Verdeel de aardappel wedges over de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze krokant in ongeveer 30 tot 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de wedges. Controleer Eet smakelijk!
Welke aardappelen voor aardappel wedges?
Gebruik vastkokende aardappelen voor krokante aardappel wedges uit de oven.
Kan ik de aardappel wedges in de airfryer maken?
Je kunt de aardappel wedges behalve in de oven ook in de airfryer bakken, bak ze dan minder lang.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.