Een gladde en smeuïge aardappelpuree met bieslook is een heerlijk bijgerecht. Simpel en toch extra lekker door de verse bieslook.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen met de dunschiller of aardappelschilmesje en snijd de aardappelen in stukken.
Dit zorgt ervoor dat de kooktijd een stuk minder lang is dan wanneer je hele aardappelen zou koken.
Vul de grote pan met water en plaats de aardappelen in de pan. De aardappelen moeten minstens 2.5 cm onder water staan. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en breng het water aan de kook.
Kook de aardappelen tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappelen af met behulp van het vergiet.
Druk de aardappelen door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree. Stamp voor een grovere puree de aardappelen met behulp van een aardappelstamper of vork.
Voeg melk, room en boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappelen tot er een mooie gladde puree ontstaat. Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd de bieslook grof en roer dit op het laatste door de aardappelpuree. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.