Een gladde en smeuïge aardappelpuree met bieslook is een heerlijk bijgerecht. Simpel en toch extra lekker door de verse bieslook.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-met-bieslook
Schil de aardappelen met de dunschiller of aardappelschilmesje en snijd de aardappels in stukken. Dit zorgt ervoor dat de kooktijd een stuk minder lang is dan wanneer je hele aardappels zou koken.
Vul de grote pan met water en plaats de aardappels in de pan. De aardappels moeten minstens 2.5 cm onder water staan. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water, breng het water aan de kook.
Kook de aardappels tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappels af met behulp van het vergiet. Druk de aardappels door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree. Stamp voor een grovere puree de aardappels met behulp van een aardappelstamper of vork.
Voeg melk, room en boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappels totdat er een mooie gladde puree ontstaat. Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd de bieslook grof en roer dit op het laatste door de aardappelpuree. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.