Tater tots

(13)

Tater tots zijn een populaire Amerikaanse snack. Ze lijken een beetje op aardappelkroketjes gecombineerd met hash browns.

1 uur 6 personen Bijgerechten
Tater tots

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 900 gram aardappelen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels maizena
  • zwarte peper naar smaak
  • optioneel: beetje bloem
  • olie om te frituren
Tater tots ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • rasp
  • middelgrote kom
  • pan met dikke bodem
  • bord met keukenpapier
  • schuimspaan

Bereiden


1 uur 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tater-tots


Voorbereiding – 30 minuten

Was de aardappelen en plaats deze met schil in een middelgrote pan met ruim water. Kook de aardappelen ongeveer 5 tot 10 minuten, ze hoeven juist niet helemaal gaar te zijn.

Laat de aardappelen afkoelen en schil ze dan. Rasp de aardappelen, niet te grof maar ook niet te fijn. Als de aardappelrasp vrij nat is, kun je deze in een schone theedoek doen en zoveel mogelijk vocht eruit knijpen.

Verhit een flinke laag neutrale olie in een pan met een dikke bodem.

Tater tots
Tater tots

Tater tots afmaken – 30 minuten

Meng de geraspte aardappelen met 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels zout, 2 eetlepels maizena en zwarte peper naar smaak.

Je kunt je handen bestrooien met een klein beetje bloem om plakken te voorkomen. Rol kleine balletjes van de geraspte aardappel en vorm hier kleine kroketjes van.

Frituur de kroketjes in delen in de hete olie. De tater tots zijn goed als ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de resterende kroketjes en serveer met ketchup. Eet smakelijk!

Tater tots: veelgestelde vragen

Wat zit er in tater tots?

Tater tots worden gemaakt van geraspte aardappel en op smaak gebracht met o.a. uienpoeder.

Waar eet je tater tots bij?

Tater tots zijn in Amerika ontzettend populair, ze worden meestal al snack gegeten maar soms ook wel als bijgerecht.

Wat vind jij van dit recept?
13 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Spitskool met kerrie

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.