Tater tots zijn een populaire Amerikaanse snack. Ze lijken een beetje op aardappelkroketjes gecombineerd met hash browns. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tater-tots
Was de aardappelen en plaats deze met schil in een middelgrote pan met ruim water. Kook de aardappelen ongeveer 5 tot 10 minuten, ze hoeven juist niet helemaal gaar te zijn.
Laat de aardappelen afkoelen en schil ze dan. Rasp de aardappelen, niet te grof maar ook niet te fijn. Als de aardappelrasp vrij nat is, kun je deze in een schone theedoek doen en zoveel mogelijk vocht eruit knijpen.
Verhit een flinke laag neutrale olie in een pan met een dikke bodem.
Meng de geraspte aardappelen met 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels zout, 2 eetlepels maizena en zwarte peper naar smaak.
Je kunt je handen bestrooien met een klein beetje bloem om plakken te voorkomen. Rol kleine balletjes van de geraspte aardappel en vorm hier kleine kroketjes van.
Frituur de kroketjes in delen in de hete olie. De tater tots zijn goed als ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de resterende kroketjes en serveer met ketchup. Eet smakelijk!
Wat zit er in tater tots?
Tater tots worden gemaakt van geraspte aardappel en op smaak gebracht met o.a. uienpoeder.
Waar eet je tater tots bij?
Tater tots zijn in Amerika ontzettend populair, ze worden meestal al snack gegeten maar soms ook wel als bijgerecht.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.