Tater tots zijn een populaire Amerikaanse snack. Ze lijken een beetje op aardappelkroketjes gecombineerd met hash browns.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-04-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de aardappelen en plaats deze met schil in een middelgrote pan met ruim water. Kook de aardappelen ongeveer 5 tot 10 minuten, ze hoeven juist niet helemaal gaar te zijn.
Laat de aardappelen afkoelen en schil ze dan. Rasp de aardappelen, niet te grof maar ook niet te fijn. Als de aardappelrasp vrij nat is, kun je deze in een schone theedoek doen en zoveel mogelijk vocht eruit knijpen.
Verhit een flinke laag neutrale olie in een pan met een dikke bodem.
Meng de geraspte aardappelen met 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels zout, 2 eetlepels maizena en zwarte peper naar smaak.
Je kunt je handen bestrooien met een klein beetje bloem om plakken te voorkomen. Rol kleine balletjes van de geraspte aardappel en vorm hier kleine kroketjes van.
Frituur de kroketjes in delen in de hete olie. De tater tots zijn goed als ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal voor de resterende kroketjes en serveer met ketchup. Eet smakelijk!
Wat zit er in tater tots?
Tater tots worden gemaakt van geraspte aardappel en op smaak gebracht met o.a. uienpoeder.
Waar eet je tater tots bij?
Tater tots zijn in Amerika ontzettend populair, ze worden meestal al snack gegeten maar soms ook wel als bijgerecht.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.