Zodra de temperaturen stijgen, gaat de barbecue bij velen aan. Maar er is nog veel meer lekkers om zomers buiten te eten, van frisse salades tot lichte maaltijden.
Buiten eten is fantastisch, heerlijk in het zonnetje of onder de parasol. Zodra de temperaturen stijgen gaan we met z'n allen steeds meer naar buiten.
Niet alleen in eigen tuin, maar ook picknicken in de natuur is voor velen een favoriete bezigheid. Een mand of tas vol met lekkers, waarin een heerlijke pastasalade niet mag ontbreken.
De barbecue gaat bij velen al aan zodra de eerste zonnestralen zich laten zien. Bbqen is dan ook onze favoriet met vrienden of familie bij ons in de tuin, want niet alleen buiten eten en drinken maar ook buiten koken geeft het ultieme zomergevoel!
Foto | Recept |
---|---|
![]() | Burrata salade met pesto10 minuten bereidingstijdMaak in een handomdraai een heerlijke burrata salade met pesto. Ideaal als lunch salade of als bijgerecht, met echte Italiaanse romige kaas. Naar recept |
![]() | Broodje speklap van de barbecue25 minuten bereidingstijdHeel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden! Naar recept |
![]() | Hartige taartjes met cherry tomaatjes35 minuten bereidingstijdDeze hartige taartjes met cherry tomaatjes zijn ontzettend makkelijk om te maken. Ze zijn snel klaar en de perfecte éénpersoons taartjes. Naar recept |
![]() | Kip met geitenkaas en mangochutney25 minuten bereidingstijdDeze lekkere zoet-zure kip met geitenkaas en mangochutney is een waar feest om op je bord te krijgen. Klaar in minder dan een half uur. Naar recept |
![]() | Shish kebab1 uur 15 minuten bereidingstijdÉen van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten, de shish kebab. Gemarineerd lamsvlees aan een spies, gegrild op de barbecue. Naar recept |
![]() | Salade niçoise40 minuten bereidingstijdEen heerlijke Franse salade met tonijn, sperziebonen, rode aardappeltjes, tomaat en ei. Naar recept |
![]() | Spinazietortilla's1 uur 20 minuten bereidingstijdDeze spinazietortilla's zijn makkelijk zelf te maken. Deze wraps zijn knapperig en hebben een mooie groene kleur door de verse spinazie. Naar recept |
![]() | Forel met kruidenboter30 minuten bereidingstijdEen ontzettend makkelijk en overheerlijk forel recept. Super lekker uitziende forel met kruidenboter. Naar recept |
![]() | Gepofte aardappel met speksaus50 minuten bereidingstijdMet enkel 4 ingrediënten kun je deze geweldige gepofte aardappel met speksaus maken. Aardappel? Heerlijk! Spek? Heerlijk! In combinatie NOG beter! Naar recept |
![]() | Klassieke coleslaw20 minuten bereidingstijdEen klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch. Naar recept |
![]() | Mexicaanse salade met kip25 minuten bereidingstijdOm je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden. Naar recept |
![]() | Pasta primavera20 minuten bereidingstijdEen pasta primavera is een klassieke pasta, een perfecte lichte maaltijd in de lente en zomer. Deze simpele pasta staat binnen 20 minuten op tafel. Naar recept |
![]() | Regenboog springrolls50 minuten bereidingstijdDeze regenboog springrolls, ofwel summer rolls, zijn een heerlijke vegetarische snack of lunch met veel groenten, sesamzaadjes en een lekkere dipsaus. Naar recept |
![]() | Gevulde paprika van de bbq30 minuten bereidingstijdDeze gevulde paprika van de bbq met rode pesto, feta en meer is ontzettend lekker! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarische barbecue. Naar recept |
![]() | Spinaziesalade met tomaat20 minuten bereidingstijdEen makkelijke en frisse spinaziesalade met tomaat. Extra lekker met feta, olijven en sappige tomaten van het seizoen. Naar recept |
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/15-x-zomers-buiten-eten
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.