Deze wortelfrietjes zijn gemaakt in de pan, een super makkelijk en licht zoet bijgerecht. Perfect voor de feestdagen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil en was de wortelen en verwijder de uiteindes. Snijd de wortelen in grove repen, was de peterselie indien nodig en hak deze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan. Bak hierin de wortelfrietjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Roer regelmatig en voeg dan een klein klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 eetlepels citroensap toe.
Voeg 4 eetlepels ahornsiroop toe en bak nog enkele minuten langer tot de wortel volledig gaar en de buitenkant licht gekarameliseerd is. Serveer met verse peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.