Aardappelpuree zelf maken

(16)

Een goede en heerlijke aardappelpuree zelf maken kan eigenlijk niet mis gaan met dit recept. Altijd al willen weten hoe ze aardappelpuree in restaurants maken?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Aardappelpuree zelf maken

Ingrediënten


  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 60 ml kookroom
  • 45 gram boter
  • 30 ml volle melk
  • Gemalen nootmuskaat
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Aardappelschilmesje
  • Koksmes + snijplank
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Fijne zeef + soeplepel, aardappelstamper of vork

Aardappelpuree zelf maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-zelf-maken


Voorbereiding – 10 minuten

Schil de aardappelen met de dunschiller of aardappelschilmesje en snijd de aardappels in stukken. 

Dit zorgt ervoor dat de kooktijd een stuk minder lang is dan wanneer je hele aardappels zou koken. 

Aardappelpuree
Aardappelpuree

Koken van de aardappelpuree – 20 minuten

Vul de grote pan met water en plaats de aardappelen in de pan. De aardappels moeten minstens 2.5 cm onder water staan. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water, breng het water aan de kook. 

Kook de aardappels tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappels af met behulp van het vergiet. Druk de aardappels door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree. 

Stamp voor een grovere puree de aardappels met behulp van een aardappelstamper of vork. Voeg 60 ml room, 30 ml volle melk en 45 gram boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappels totdat er een mooie gladde puree ontstaat. 

Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak gemalen nootmuskaat, peper en zout toe. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Aardappelpuree zelf maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.