Een goede en heerlijke aardappelpuree zelf maken kan eigenlijk niet mis gaan met dit recept. Altijd al willen weten hoe ze aardappelpuree in restaurants maken?
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-zelf-maken
Schil de aardappelen met de dunschiller of aardappelschilmesje en snijd de aardappels in stukken.
Dit zorgt ervoor dat de kooktijd een stuk minder lang is dan wanneer je hele aardappels zou koken.
Vul de grote pan met water en plaats de aardappelen in de pan. De aardappels moeten minstens 2.5 cm onder water staan. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water, breng het water aan de kook.
Kook de aardappels tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappels af met behulp van het vergiet. Druk de aardappels door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree.
Stamp voor een grovere puree de aardappels met behulp van een aardappelstamper of vork. Voeg 60 ml room, 30 ml volle melk en 45 gram boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappels totdat er een mooie gladde puree ontstaat.
Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak gemalen nootmuskaat, peper en zout toe. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.