Een goede en heerlijke aardappelpuree zelf maken kan eigenlijk niet mis gaan met dit recept. Klaar in minder dan een half uurtje, recept voor 4 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-zelf-maken
Aardappelpuree
Kook de aardappels tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappels af met behulp van het vergiet. Druk de aardappels door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree. Stamp voor een grovere puree de aardappels met behulp van een aardappelstamper of vork.
Voeg 60 gram room, 30 ml. volle melk en 45 gram boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappels totdat er een mooie gladde puree ontstaat. Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak gemalen nootmuskaat, peper en zout toe. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.