Aardappelpuree zelf maken
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappelpuree zelf maken vegetarisch

Een goede en heerlijke aardappelpuree zelf maken kan eigenlijk niet mis gaan met dit recept. Altijd al willen weten hoe ze aardappelpuree in restaurants maken?

30 minuten
4 personen
Aardappelpuree zelf maken ingrediënten
Recept aardappelpuree zelf maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Schil de aardappelen met de dunschiller of aardappelschilmesje en snijd de aardappels in stukken. 

Dit zorgt ervoor dat de kooktijd een stuk minder lang is dan wanneer je hele aardappels zou koken. 

Aardappelpuree
Aardappelpuree

Koken van de aardappelpuree – 20 minuten

Vul de grote pan met water en plaats de aardappelen in de pan. De aardappels moeten minstens 2.5 cm onder water staan. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water, breng het water aan de kook. 

Kook de aardappels tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappels af met behulp van het vergiet. Druk de aardappels door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree. 

Stamp voor een grovere puree de aardappels met behulp van een aardappelstamper of vork. Voeg 60 ml room, 30 ml volle melk en 45 gram boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappels totdat er een mooie gladde puree ontstaat. 

Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak gemalen nootmuskaat, peper en zout toe. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
276.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.09 g
1.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.8 g
8.13 g
Eiwitten
4.72 g
Vezels
5.15 g
Natrium
353.87 mg
Mineralen
Ijzer
1.34 mg
Calcium
44.84 mg
Magnesium
41.31 mg
Kalium
41.31 mg
Fosfor
113.94 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
16.64 mg
Vitamine D
0.17 mg
Vitamine A
0.14 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
0.09 µg
Foliumzuur
17.95 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardappelpuree zelf maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.