Geroosterde pastinaak met honing

(47)

Een makkelijk en heerlijk bijgerecht voor de feestdagen met 'vergeten groenten'. Deze geroosterde pastinaak met honing uit de oven is een tikje zoet en extra lekker met tijm en walnoten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-04-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde pastinaak met honing

Ingrediënten


  • 500 gram pastinaak
  • paar takjes verse tijm
  • 3 eetlepels honing
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol walnoten

Kookgerei nodig


  • oven
  • middelgrote ovenschaal
  • dunschiller

Geroosterde pastinaak met honing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-pastinaak-met-honing


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de pastinaken en snijd deze door de helft. Als ze heel dik zijn kun je ze ook over de lengte in vieren snijden. Hak de walnoten grof en zet opzij.

Geroosterde pastinaak met honing
Geroosterde pastinaak met honing

Geroosterde pastinaak met honing afmaken – 20 minuten

Bestrooi de pastinaken met peper en zout en meng ze goed met de honing. Houd een takje tijm apart voor de garnering en leg de overige takjes tijm tussen de pastinaken.

Rooster de pastinaak ongeveer 20 minuten in de oven. De exacte baktijd hangt af van de oven en de dikte van de pastinaken. Ze zijn klaar als ze volledig zacht zijn geworden. Roer ze af en toe zodat ze overal mooi zullen kleuren.

Verwijder de takjes tijm en bestrooi met gehakte walnoten en de blaadjes van het apart gehouden takje tijm. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-04-2023


Waardeer dit recept!
47 stemmen

0 reacties op Geroosterde pastinaak met honing

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.