Een makkelijk en heerlijk bijgerecht voor de feestdagen met 'vergeten groenten'. Deze geroosterde pastinaak met honing uit de oven is een tikje zoet en extra lekker met tijm en walnoten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-pastinaak-met-honing
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de pastinaken en snijd deze door de helft. Als ze heel dik zijn kun je ze ook over de lengte in vieren snijden. Hak de walnoten grof en zet opzij.
Bestrooi de pastinaken met peper en zout en meng ze goed met de honing. Houd een takje tijm apart voor de garnering en leg de overige takjes tijm tussen de pastinaken.
Rooster de pastinaak ongeveer 20 minuten in de oven. De exacte baktijd hangt af van de oven en de dikte van de pastinaken. Ze zijn klaar als ze volledig zacht zijn geworden. Roer ze af en toe zodat ze overal mooi zullen kleuren.
Verwijder de takjes tijm en bestrooi met gehakte walnoten en de blaadjes van het apart gehouden takje tijm.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.