Een makkelijk en heerlijk bijgerecht voor de feestdagen met 'vergeten groenten'. Deze geroosterde pastinaak met honing uit de oven is een tikje zoet en extra lekker met tijm en walnoten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de pastinaken en snijd deze door de helft. Als ze heel dik zijn kun je ze ook over de lengte in vieren snijden. Hak de walnoten grof en zet opzij.
Bestrooi de pastinaken met peper en zout en meng ze goed met de honing. Houd een takje tijm apart voor de garnering en leg de overige takjes tijm tussen de pastinaken.
Rooster de pastinaak ongeveer 20 minuten in de oven. De exacte baktijd hangt af van de oven en de dikte van de pastinaken. Ze zijn klaar als ze volledig zacht zijn geworden. Roer ze af en toe zodat ze overal mooi zullen kleuren.
Verwijder de takjes tijm en bestrooi met gehakte walnoten en de blaadjes van het apart gehouden takje tijm. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.