Zelfgemaakte tahinisaus

(22)

Deze zelfgemaakte tahinisaus is gemaakt met knoflook en citroen. Verwar deze saus niet met sesampasta (tahin). Erg makkelijk te maken, heerlijk als dipsaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-07-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 89 calorieën p.p.
Zelfgemaakte tahinisaus

Ingrediënten


  • 120 ml tahin (sesam pasta)
  • 80 ml lauwwarm water
  • 2 knoflooktenen
  • sap van een halve citroen
  • zout naar smaak
  • paar takjes platte peterselie

Kookgerei nodig


  • kleine blender
  • snijplank & koksmes

Zelfgemaakte tahinisaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 89 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-tahinisaus


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze eventueel door de helft. Pers het sap uit de citroen. Hak de peterselie fijn en zet deze opzij. 

Zelfgemaakte tahinisaus
Zelfgemaakte tahinisaus

De zelfgemaakte tahinisaus afmaken – 5 minuten

Meng de tahin (sesam pasta), knoflooktenen, lauwwarm water en citroensap in de kleine blender tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en serveer eventueel met verse peterselie. 

Serveer deze tahinisaus als dipsaus met groenten of bijvoorbeeld in een pitabroodje. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-07-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Zelfgemaakte tahinisaus: Veel gestelde vragen

Waar smaakt tahinisaus naar?

Tahini, ook wel “tahina” genoemd in sommige landen heeft qua structuur iets weg van pindakaas, maar het smaakt er niet naar. Tahini is niet zoetig zoals dat het geval is bij de meeste pindakaas. Het heeft een sterke noot- en aardachtige smaak, en kan een beetje bitter zijn.

Waar gebruik je tahnisaus bij?

Deze hartige smaakmaker is erg bekend over de hele wereld, en vind zijn oorsprong in de Midden-Oosterse en Mediterraanse keuken. Je kunt tahinisaus ook vinden in Aziatische en Griekse gerechten.

Gebruik tahinisaus als bijgerecht als sausje, dip, dressing of als hoofdingrediënt in veel gerechten zoals hummus en baba ganoush.

Wat zijn andere benamingen voor tahinisaus?

Tahinisaus is ook wel bekend als tahin-, tahina- en tahinesaus.

0 reacties op Zelfgemaakte tahinisaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.