Deze zelfgemaakte tahinisaus is gemaakt met knoflook en citroen. Verwar deze saus niet met sesampasta (tahin). Erg makkelijk te maken, heerlijk als dipsaus.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-tahinisaus
Pel de knoflooktenen en snijd deze eventueel door de helft. Pers het sap uit de citroen. Hak de peterselie fijn en zet deze opzij.
Meng de tahin (sesam pasta), knoflooktenen, lauwwarm water en citroensap in de kleine blender tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en serveer eventueel met verse peterselie.
Serveer deze tahinisaus als dipsaus met groenten of bijvoorbeeld in een pitabroodje. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Waar smaakt tahinisaus naar?
Tahini, ook wel “tahina” genoemd in sommige landen heeft qua structuur iets weg van pindakaas, maar het smaakt er niet naar. Tahini is niet zoetig zoals dat het geval is bij de meeste pindakaas. Het heeft een sterke noot- en aardachtige smaak, en kan een beetje bitter zijn.
Waar gebruik je tahnisaus bij?
Deze hartige smaakmaker is erg bekend over de hele wereld, en vind zijn oorsprong in de Midden-Oosterse en Mediterraanse keuken. Je kunt tahinisaus ook vinden in Aziatische en Griekse gerechten.
Gebruik tahinisaus als bijgerecht als sausje, dip, dressing of als hoofdingrediënt in veel gerechten zoals hummus en baba ganoush.
Wat zijn andere benamingen voor tahinisaus?
Tahinisaus is ook wel bekend als tahin-, tahina- en tahinesaus.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.