Friszure lemon curd naar Engels recept. Lekker voor op een scone of om als basis voor een toetje te gebruiken. Klaar in 20 minuten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lemon-curd
Rasp de citroenschil fijn in een kommetje. Vermeng de suiker, boter en citroen zeste goed samen. Voeg een klein laagje water toe aan het kleine sauspannetje en en breng aan de kook.
Plaats de kom bovenop het kleine sauspannetje om een bain-marie te maken. Dit zal ervoor zorgen dat de boter, suiker, citroen een glad mengsel wordt.
Pers dan het sap uit beide citroenen en roer dit langzaam door het botermengsel heen. Roer niet te snel, de lemon curd mag namelijk niet luchtig worden.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf rustig roeren totdat de lemon curd de gewenste dikte heeft gekregen. Dit kan tot 15 minuten duren, blijf in ieder geval rustig roeren met een garde.
Haal het mengsel dan van het vuur af, giet het in een (steriel) potje en laat helemaal afkoelen. Je kunt de lemon curd tot 3 weken lang in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.