Friszure lemon curd naar Engels recept. Lekker voor op een scone of om als basis voor een toetje te gebruiken. Klaar in 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-07-2024
Rasp de citroenschil fijn in een kommetje. Vermeng de suiker, boter en citroen zeste goed samen. Voeg een klein laagje water toe aan het kleine sauspannetje en en breng aan de kook.
Plaats de kom bovenop het kleine sauspannetje om een bain-marie te maken. Dit zal ervoor zorgen dat de boter, suiker, citroen een glad mengsel wordt.
Pers dan het sap uit beide citroenen en roer dit langzaam door het botermengsel heen. Roer niet te snel, de lemon curd mag namelijk niet luchtig worden.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf rustig roeren totdat de lemon curd de gewenste dikte heeft gekregen. Dit kan tot 15 minuten duren, blijf in ieder geval rustig roeren met een garde.
Haal het mengsel dan van het vuur af, giet het in een (steriel) potje en laat helemaal afkoelen. Je kunt de lemon curd tot 3 weken lang in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.