Ohmydish.nl


Lemon curd

Friszure lemon curd naar Engels recept. Lekker voor op een scone of om als basis voor een toetje te gebruiken. Klaar in 20 minuten.

Lemon curd
20 minuten 4 personen Toetjes
Lemon curd

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 citroenen
  • 175 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
Lemon curd ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan en een kleine kom om een bain marie te maken
  • Garde
  • Rasp

Bereiden

20 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lemon-curd


Een lemon curd maken -- 20 minuten

Rasp de citroenschil fijn in een kommetje. Vermeng de suiker, boter en citroen zeste goed samen. Voeg een klein laagje water toe aan het kleine sauspannetje en en breng aan de kook.

Plaats de kom bovenop het kleine sauspannetje om een bain-marie te maken. Dit zal ervoor zorgen dat de boter, suiker, citroen een glad mengsel wordt.

Pers dan het sap uit beide citroenen en roer dit langzaam door het botermengsel heen. Roer niet te snel, de lemon curd mag namelijk niet luchtig worden. 

Lemon curd
Zelfgemaakte lemon curd

Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf rustig roeren totdat de lemon curd de gewenste dikte heeft gekregen. Dit kan tot 15 minuten duren, blijf in ieder geval rustig roeren met een garde.

Haal het mengsel dan van het vuur af, giet het in een (steriel) potje en laat helemaal afkoelen. Je kunt de lemon curd tot 3 weken lang in de koelkast bewaren. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Beenham met honing-mosterd

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.