Naan met kip, atjar en pinda's
šŸ˜Ā 12Geweldig
šŸ˜‹Ā 0Lekker
šŸ˜²Ā 0Verrassend
šŸ˜•Ā 0Matig

Naan met kip, atjar en pinda's

Wil je eens iets anders tijdens de lunch? Maak dan eens deze naan met kip, atjar en pinda's. Heerlijk kruidige gemarineerde kipstukjes op geweldig brood.

30 minuten
4 personen
Naan met kip, atjar en pinda's ingrediƫnten
Recept naan met kip, atjar en pinda's

Ingrediƫnten

4 personen
āœ“ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 07-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiƫr en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding ā€“ 15 minuten + marineertijd

Schil de gember en rasp deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.

Plaats deze in een kom en meng deze met een flinke scheut sojasaus, een theelepel sambal naar keuze en de geraspte gember. Dek de kip af en marineer deze minimaal een uur.

Maak eventueel ondertussen zelf het naanbrood. Snijd de bosui in dunne ringen en de komkommer in plakken. Snijd de komkommer niet te dun, de dikkere plakken passen beter bij de kip en het brood. 

Laat de atjar tjampoer uitlekken en zet opzij. 

Naan met kip, atjar en pinda's
Naan met kip, atjar en pinda's

Naan met kip, atjar en pinda's afmaken ā€“ 15 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pinda's enkele minuten in de droge pan. Haal de pinda's uit de pan en bak dan de kip in dezelfde pan.

De exacte tijd hangt af van de grootte van de kipstukjes, controleer altijd goed of de kip volledig gaar is. Verdeel de plakken komkommer over de naanbroden.

Dan de gebakken kipstukjes en atjar en maak de broodjes af met geroosterde pinda's en bos-ui. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
šŸ˜
12
Geweldig
šŸ˜‹
0
Lekker
šŸ˜²
0
Verrassend
šŸ˜•
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
438.46 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.83 g
6.61 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.31 g
2.94 g
Eiwitten
32.87 g
Vezels
3.61 g
Natrium
955.75 mg
Mineralen
Ijzer
2.9 mg
Calcium
103.13 mg
Magnesium
93.46 mg
Kalium
93.46 mg
Fosfor
423.09 mg
Koper
0.26 mg
Zink
1.72 mg
Jodium
0 Āµg
Selenium
7.56 Āµg
Vitamines
Vitamine C
5.48 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
46.09 mg
Vitamine B1
0.4 mg
Vitamine B2
0.38 mg
Vitamine B6
0.96 mg
Vitamine B12
0.23 Āµg
Foliumzuur
46 Āµg
Vitamine E
1.57 mg
Vitamine K
16.28 Āµg
Vitamine K1
0 Āµg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Naan met kip, atjar en pinda's"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.