Wil je eens iets anders tijdens de lunch? Maak dan eens deze naan met kip, atjar en pinda's. Heerlijk kruidige gemarineerde kipstukjes op geweldig brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 07-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Schil de gember en rasp deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.
Plaats deze in een kom en meng deze met een flinke scheut sojasaus, een theelepel sambal naar keuze en de geraspte gember. Dek de kip af en marineer deze minimaal een uur.
Maak eventueel ondertussen zelf het naanbrood. Snijd de bosui in dunne ringen en de komkommer in plakken. Snijd de komkommer niet te dun, de dikkere plakken passen beter bij de kip en het brood.
Laat de atjar tjampoer uitlekken en zet opzij.
Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pinda's enkele minuten in de droge pan. Haal de pinda's uit de pan en bak dan de kip in dezelfde pan.
De exacte tijd hangt af van de grootte van de kipstukjes, controleer altijd goed of de kip volledig gaar is. Verdeel de plakken komkommer over de naanbroden.
Dan de gebakken kipstukjes en atjar en maak de broodjes af met geroosterde pinda's en bos-ui. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.