Menugang: sauzen

92 Recepten

Vind het perfecte saus recept voor bij of in je gerecht dat je wil gaan maken. Maak bijvoorbeeld eens een keer zelfgemaakte barbecuesaus, knoflooksaus, satésaus, mayonnaise of bechamelsaus. Ruime keuze uit sauzen die heerlijk zijn bij veel verschillende gerechten met rijst, pasta, aardappels of zelfs vlees, vis en groenten!


Biefstuk met roze pepersaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Biefstuk met roze pepersaus is makkelijk en snel te maken. Extra lekker met frietjes en salade. Wist je dat roze peper eigenlijk besjes zijn i.p.v. echte peper?


Kabeljauw met saffraansaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Kabeljauw met saffraansaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Smaakvolle, romige en schuimige saus zonder room die klaar is binnen 20 minuten.


Knoflooksaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Zelfgemaakte knoflooksaus die je naar wens sterker van smaak kunt maken. Gemaakt met knoflook, frisse yoghurt en verse bieslook. Klaar in minder dan 10 minuten.


Zoetzure woksaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Met behulp van deze lekkere zoetzure woksaus zet jij in een handomdraai een geweldig smakend wokgerecht op tafel! Klaar in minder dan 10 minuten.


Tacosaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Als je eenmaal eens zelf tacosaus hebt gemaakt en wéét hoe lekker en makkelijk dit is, wil je waarschijnlijk nooit meer kant-en-klare kopen. Klaar in 15 min


Piri piri marinade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Een super makkelijke en veelzijdige manier om biefstuk of kip nóg lekkerder te maken. Deze klassieke piri piri marinade is pittig en fris tegelijk.


Rabarbercompote

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Rabarber is een heerlijk friszure en toch ook zoete groente. Maak er een heerlijke rabarbercompote met vanille mee voor door de yoghurt of bij een dessert.


Mierikswortel-roomsaus met zalmforel

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een overheerlijke zelfgemaakte mierikswortel-roomsaus met groenten, visbouillon en witte wijn. Super lekker bij bijna elke soort vis.


Kaki chutney

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Kaki chutney met kruiden en appel is zoet en zuur tegelijk, heerlijk bij kalkoen en kip. Klaar in iets meer dan een half uur en in een weckpot lang houdbaar


Champignonroomsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een champignonroomsaus is mega lekker als je deze zelf maakt. Klaar in minder dan 15 minuten en veel lekkerder dan de saus uit een pakje of zakje!


Whisky cocktailsaus

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Zelfgemaakte whisky cocktailsaus heeft maar 4 ingrediënten, lekker als sausje voor bij de barbecue of op een feestje als dipsaus. Klaar in 5 minuten.


Rode bieten hummus

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Rode bieten hummus is perfect voor feestjes door de mooie kleur en je kunt er alles in dippen wat je maar wilt, zoals knapperige groenten en meer!


Scotch bonnet peper sambal

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze Scotch bonnet peper sambal is heel erg pittig, ideaal voor bij roti, kip of in wokgerechten. Binnen een handomdraai maak je zelf deze lekkere sambal!


Zelfgemaakte appelmoes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een zelfgemaakte appelmoes is makkelijk om te maken en smaakt lekkerder dan appelmoes uit de supermarkt. Klaar in minder dan een half uur.


Romige witte wijnsaus met dille

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Veelzijdige romige witte wijnsaus met dille die je kunt gebruiken in of bij veel verschillende gerechten. Lekker met bijvoorbeeld vis en/of pasta.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere teriyakisaus ? Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.

Categorie Sauzen Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 89 calorieën p.p.

Teriyakisaus

Ingrediënten


  • 150 ml lichte sojasaus (niet te zoute variant)
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel maizena

Bereiding

(19)
1
Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Rasp de gember. Als je donkere sojasaus gebruikt kun je beter minder gebruiken of aanlengen met een beetje water, aangezien deze een stuk zouter is.Zelf teriyakisaus maken
2
Voeg de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel tot de suiker is opgelost.
3
Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water. Roer dit bij het sojamengsel en breng aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken, tot de saus dik begint te worden.
4
Deze teriyakisaus is heerlijk bij zalm, kip, biefstuk of als woksaus. Eet smakelijk!

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.