Kip kerrie met ananas
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip kerrie met ananas

Lekker doordeweeks gerecht. Deze kip kerrie met ananas is gemaakt met heerlijke ananasblokjes en gembersiroop. Klaar in 30 minuten.

30 minuten
2 personen
Kip kerrie met ananas ingrediënten
Recept kip kerrie met ananas

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. 

Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd een halve paprika zo fijn mogelijk. 

Kippenpoten in ananassaus
Kip kerrie met ananas

De kip kerrie met ananas afmaken – 25 minuten

Verhit boter in een grote bakpan en breng de kippenbouten op smaak met peper en zout, en bak deze dan 3 tot 4 minuten aan alle kanten. Plaats de kippenbouten dan in de ovenschotel en bak 20 minuten lang in de oven.

Maak ondertussen de kerriesaus. Verhit zonnebloemolie in een middelgrote pan. Bak de ui en knoflook op middel laag vuur 2 minuten lang en voeg dan kerriepoeder toe. Bak dit een minuut mee en voeg dan de gesneden rode paprika toe.

Zodra de ui en rode paprika zachter geworden zijn (dit is na ongeveer 3 minuten) voeg je de siroop uit het blik ananasschijfjes toe. Laat een aantal minuten pruttelen op laag vuur en snijd in de tussentijd 8 ananasschijfjes in kleinere stukken.

Voeg de ananasstukjes toe samen met de slagroom, scheutje gembersiroop en verkruimelde kippenbouillonblokjes toe aan de saus. Bind de saus met behulp van een beetje maizena en voeg de boter waar je de kippenbouten in hebt gebakken toe. Proef, en breng op smaak met peper en zout en eventueel extra gembersiroop.

Serveer de gebakken kippenbouten met de saus, rijst en een gemengde salade. Eet smakelijk!

Tips!

Welke ananas voor kip kerrie?

Je kunt eventueel verse ananas gebruiken, maar bij het gebruik van ananas uit blik kun je ook het sap / siroop uit het blik gebruiken voor een smaakvolle saus.

Welke groenten bij kip kerrie?

Kip kerrie is lekker met rijst en bijvoorbeeld erwtjes of sperziebonen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een komkommersalade of gekookte broccoli bij serveren.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
672.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.08 g
30.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.36 g
16.44 g
Eiwitten
34.97 g
Vezels
6.05 g
Natrium
869.55 mg
Mineralen
Ijzer
3.22 mg
Calcium
133.59 mg
Magnesium
84.77 mg
Kalium
84.77 mg
Fosfor
413.75 mg
Koper
0.35 mg
Zink
3.2 mg
Jodium
1.11 µg
Selenium
0.21 µg
Vitamines
Vitamine C
145.45 mg
Vitamine D
0.68 mg
Vitamine A
0.29 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.43 mg
Vitamine B6
0.65 mg
Vitamine B12
0.55 µg
Foliumzuur
43.65 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
6.92 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip kerrie met ananas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.