Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Kip kerrie met ananas

Lekker doordeweeks gerecht. Deze kip kerrie met ananas is gemaakt met heerlijke ananasblokjes en gembersiroop. Klaar in 30 minuten.

Kip kerrie met ananas
30 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kip kerrie met ananas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kippenbouten
  • Boter om mee te bakken
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve rode paprika
  • 1 blik ananasschijfjes
  • 100 ml slagroom
  • 2.5 kippenbouillonblokjes
  • Scheut gembersiroop
  • 1 eetlepel maizena
  • Peper en zout naar smaak
Kip kerrie met ananas
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Middelgrote pan
  • Spatel
  • Grote bakpan
  • Oven
  • Ovenschotel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-kerrie-met-ananas


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd een halve paprika zo fijn mogelijk. 

Kippenpoten in ananassaus
Kip kerrie met ananas

De kip kerrie met ananas afmaken -- 25 minuten

Verhit boter in een grote bakpan en breng de kippenbouten op smaak met peper en zout, en bak deze dan 3 tot 4 minuten aan alle kanten. Plaats de kippenbouten dan in de ovenschotel en bak 20 minuten lang in de oven.

Maak ondertussen de kerriesaus. Verhit zonnebloemolie in een middelgrote pan. Bak de ui en knoflook op middel laag vuur 2 minuten lang en voeg dan de kerriepoeder toe. Bak dit een minuut mee en voeg dan de gesneden rode paprika toe.

Zodra de ui en rode paprika zachter geworden zijn (dit is na ongeveer 3 minuten) voeg je de siroop uit het blik ananasschijfjes toe. Laat een aantal minuten pruttelen op laag vuur en snijd in de tussentijd 8 ananasschijfjes in kleinere stukken.

Voeg de ananasstukjes toe samen met de slagroom, scheutje gembersiroop en verkruimelde kippenbouillonblokjes toe aan de saus. Bind de saus met behulp van een beetje maizena en voeg de boter waar je de kippenbouten in hebt gebakken toe. Proef, en breng op smaak met peper en zout en eventueel extra gembersiroop.

Serveer de gebakken kippenbouten met de saus, rijst en een gemengde salade. Eet smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Dumplings met gehakt
Volgend recept →
Gekarameliseerde peren

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!