Lekker doordeweeks gerecht. Deze kip kerrie met ananas is gemaakt met heerlijke ananasblokjes en gembersiroop. Klaar in 30 minuten.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-kerrie-met-ananas
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd een halve paprika zo fijn mogelijk.
Verhit boter in een grote bakpan en breng de kippenbouten op smaak met peper en zout, en bak deze dan 3 tot 4 minuten aan alle kanten. Plaats de kippenbouten dan in de ovenschotel en bak 20 minuten lang in de oven.
Maak ondertussen de kerriesaus. Verhit zonnebloemolie in een middelgrote pan. Bak de ui en knoflook op middel laag vuur 2 minuten lang en voeg dan de kerriepoeder toe. Bak dit een minuut mee en voeg dan de gesneden rode paprika toe.
Zodra de ui en rode paprika zachter geworden zijn (dit is na ongeveer 3 minuten) voeg je de siroop uit het blik ananasschijfjes toe. Laat een aantal minuten pruttelen op laag vuur en snijd in de tussentijd 8 ananasschijfjes in kleinere stukken.
Voeg de ananasstukjes toe samen met de slagroom, scheutje gembersiroop en verkruimelde kippenbouillonblokjes toe aan de saus. Bind de saus met behulp van een beetje maizena en voeg de boter waar je de kippenbouten in hebt gebakken toe. Proef, en breng op smaak met peper en zout en eventueel extra gembersiroop.
Serveer de gebakken kippenbouten met de saus, rijst en een gemengde salade. Eet smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.