Met maar een handjevol ingrediënten kun je makkelijk zelf pesto maken en deze heeft zó ontzettend veel smaak. Deze saus wordt ook wel pesto genovese genoemd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Rasp de Grana padano of Parmezaanse kaas en pel de teentjes knoflook.
Voeg basilicumblaadjes, pijnboompitten, gepelde knoflook, kaas en olijfolie toe in de food processor.
Meng een aantal minuten totdat het resultaat lijkt op wat je kunt zien op de foto.
Breng op smaak met peper en zout.
Meer is er niet nodig om zelf heerlijke pesto te maken! Heel erg makkelijk en zó lekker.
Je kun de pesto gebruiken als basis voor onder andere pastasauzen, vis, vlees of voor op de pizza. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.