Stroganoffsaus

(22)

Naar Russisch recept, deze stroganoffsaus is gemaakt met wodka en is heerlijk op bijvoorbeeld een schnitzel of bij de aardappelen! Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Stroganoffsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1/2e groene paprika
  • 2 grote champignons
  • 2 cl wodka
  • 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 ml room
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
Stroganoffsaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Braadpan

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stroganoffsaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de uien en snijd deze grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode en groene paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de champignons in kleine blokjes, even groot als de paprika.

Schil de gember en rasp deze fijn. 

Zelf stroganoffsaus maken
Zelf stroganoffsaus maken

De stroganoffsaus afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan en fruit de uien en knoflook een minuut aan. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 3 - 4 minuten lang op middelhoog vuur.

Voeg tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak een aantal minuten mee. Blus af met wodka, het maakt niet uit wat voor soort wodka je gebruikt.

Zet het vuur dan lager, plaats een deksel op de pan en laat de stroganoffsaus een aantal minuten pruttelen. Voeg een beetje water toe als je merkt dat de paprika's nog niet helemaal gaar geworden zijn, bak het dan nog een aantal minuten langer.

Voeg room toe en breng de stroganoffsaus op smaak met peper en zout. Deze saus is heerlijk te combineren met varkensvlees, rundvlees of bijvoorbeeld een schnitzel. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.