Ohmydish.nl


Zalmspread

Maak je eigen zalmspread met dit makkelijke recept. Een zalmspread gemaakt van wilde zalm, mayonaise en kappertjes. Recept voor 4 personen.

Zalmspread
10 minuten 4 personen Lunch
Zalmspread

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 blikje wilde zalm zonder graten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 Granny smith appel
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1/2 lenteui
  • Zout en peper naar smaak
Zalmspread ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Grote en kleine lepel
  • Koksmes en snijplank

Bereiden

10 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalmspread


Met dit recept kun jij je eigen zalmspread maken. Heerlijk voor op brood of op een toastje. Je kunt eventueel ook verse zalm gebruiken voor dit recept, ingeblikte zalm is wel veel goedkoper.

Voorbereiding -- 5 minuten

Was en schil een halve Granny smith appel. Haal het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes met behulp van een koksmes. Doe de appelblokjes in een grote kom. Was en snijd de halve lenteui en doe deze ook in de grote kom. Laat het blikje zalm uitlekken. Plet het teentje knoflook met een koksmes en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook door de rest van de ingrediënten.

Zalmspread Zalmspread

De zalmspread afmaken -- 5 minuten

Voeg de (uitgelekte) zalm, 2 eetlepels mayonaise, 2 theelepels kappertjes en wat citroensap toe aan de kom en meng alles goed samen. Probeer de zalmstukjes goed te verdelen. Proef, en breng de zalmspread op smaak met peper en zout. Je kunt naar smaak meer mayonaise en/of kappertjes toevoegen. Geniet van deze zelfgemaakte zalmspread!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Dunne kerriekoekjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.