Satésaus of ook wel pindasaus genoemd is een hele makkelijke saus die je in 10 minuten klaar kunt maken. Met maar 5 ingrediënten maak je zelf de lekkerste pindasaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-01-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Voeg het water en de sojasaus toe aan de pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan.
Bepaal hoeveel sambal je in de satésaus wilt, en voeg toe aan de pan. Meestal is 1 of 2 theelepeltjes voldoende voor een pittige(re) satésaus.
Verhit het pannetje op middelhoog vuur. Voeg de pindakaas toe zodra het mengsel aan de kook raakt, blijf mengen met de grote garde totdat er een gladde satésaus ontstaat.
Proef, en voeg eventueel meer sojasaus en/of sambal toe.
Bonus tip: Voeg 2 eetlepels kokosmelk toe om er een romige satésaus van te maken!
Bekijk hier al onze recepten voor de lekkerste zelfgemaakte sausjes.
Wat is het verschil tussen satésaus en pindasaus?
Met pindasaus wordt een saus op basis van pinda's bedoeld, terwijl satésaus in Indonesië een saus voor over de saté is. Dit kunnen verschillende soorten sauzen zijn.
In Nederland wordt deze saus door ongeveer de helft satésaus genoemd, terwijl de andere helft deze pindasaus noemt. Het is beide correct en is net wat je voorkeur heeft.
Welke pindakaas voor het maken van satésaus?
Je kunt de pindakaas gebruiken die je voorkeur heeft, dit kan gladde pindakaas of pindakaas met stukjes zijn. Het merk maakt hierin ook niet uit, net welke je in huis hebt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.