Ohmydish.nl


Bulgogi bief

Bulgogi bief, oftewel gegrild rundvlees in Koreaanse stijl. Serveer als pakketje in een slablad, of serveer met rijst en salade. Gemarineerd in o.a. sojasaus, gember en sesam.

Bulgogi bief
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Bulgogi bief

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 350 gram rundvlees, biefstuklapjes
  • 5 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels sesamzaadjes + extra
  • 2 eetlepels sesamolie
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Om er eventueel bij te serveren

  • gekookte rijst
  • sla bladeren
  • rode peper pasta of sambal naar smaak
  • handvol fijngesneden rode kool
  • 2 wortels
  • scheut azijn
Bulgogi bief ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kom
  • snijplank & koksmes
  • grill pan
  • 2 kleine kommen
  • dunschiller
  • vlees tang

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bulgogi-bief


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Schil de gember en pel de knoflooktenen en rasp deze fijn. Meng de geraspte knoflook en gember met sojasaus, bruine suiker, sesamolie, sesamzaadjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd het rundvlees in reepjes en meng deze met het soja-mengsel. Marineer het vlees minimaal een uur.

Maak ondertussen eventueel een makkelijke wortel en rode kool salade. Hiervoor snijd je de rode kool in fijne reepjes en meng met azijn, peper en zout. Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, meng ook deze met azijn, peper en zout. Was de sla bladeren en laat deze uitlekken op keukenpapier zodat ze niet kapot gaan. Je kunt het gemarineerde rundvlees ook met rijst serveren i.p.v. in sla bladeren te doen.

Bulgogi bief Bulgogi bief

Bulgogi bief afmaken -- 10 minuten

Haal het vlees een half uur voor je deze gaat grillen uit de koelkast.

Verhit een grill pan op hoog vuur. Haal het vlees uit de marinade en besprenkel met een beetje (olijf) olie. Grill het vlees enkele minuten aan beide kanten, het vlees behoort nog rosé te zijn.

Verdeel een beetje rijst, wortel en rode kool in het midden van een slablad. Verdeel er als je wilt een beetje rode peper pasta of sambal overheen. Maak af met het vlees en extra sesamzaadjes. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Wortelsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.