Bulgogi bief
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bulgogi bief

Bulgogi bief, oftewel gegrild rundvlees in Koreaanse stijl. Serveer als pakketje in een slablad, of serveer met rijst en salade. Gemarineerd in o.a. sojasaus, gember en sesam.

30 minuten
4 personen
Recept bulgogi bief
Bulgogi bief ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Schil de gember en pel de knoflooktenen en rasp deze fijn. Meng de geraspte knoflook en gember met sojasaus, bruine suiker, sesamolie, sesamzaadjes en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het rundvlees in reepjes en meng deze met het soja-mengsel. Marineer het vlees minimaal een uur. Maak ondertussen eventueel een makkelijke wortel en rode kool salade.

Hiervoor snijd je de rode kool in fijne reepjes en meng met azijn, peper en zout. Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, meng ook deze met azijn, peper en zout.

Was de sla bladeren en laat deze uitlekken op keukenpapier zodat ze niet kapot gaan. Je kunt het gemarineerde rundvlees ook met rijst serveren i.p.v. in sla bladeren te doen. 

Bulgogi bief
Bulgogi bief

Bulgogi bief afmaken – 10 minuten

Haal het vlees een half uur voor je deze gaat grillen uit de koelkast. Verhit een grill pan op hoog vuur. Haal het vlees uit de marinade en besprenkel met een beetje (olijf) olie.

Grill het vlees enkele minuten aan beide kanten, het vlees behoort nog rosé te zijn. Verdeel een beetje rijst, wortel en rode kool in het midden van een slablad.

Verdeel er als je wilt een beetje rode peper pasta of sambal overheen. Maak af met het vlees en extra sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Bulgogi bief"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.