'Bokkeumbap' oftewel een klassiek Koreaans gerecht. Deze gebakken rijst met kimchi is een heerlijk bijgerecht bij gochujang varkensvlees of een gebakken ei.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-10-2024
Eerst gaan we het varkensvlees marineren. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof.
Schil de gemberwortel en snijd deze ook grof. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, honing, rijst azijn en gochujang.
Bestrooi de hamlappen met peper en zout en plaats ze samen met de marinade in een hersluitbare zak
Marineer dit minimaal een uur, maar hoe langer hoe lekkerder het vlees zal worden.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking, je kunt hiervoor elke soort rijst gebruiken die je wilt.
Giet de rijst af en zet opzij. Hak ondertussen de kimchi fijn en meng het vocht met 3 eetlepels rode peper pasta.
Snijd de bosui in fijne ringen en zet opzij.
Verhit olie in de grote bakpan. Verwijder de grof gesneden ui, knoflook en gember en bak de hamlappen ongeveer 4 minuten aan elke kant.
Verhit ondertussen ook de wok tot deze gaat roken, voeg dan een beetje neutrale olie toe en bak de fijngesneden kimchi enkele minuten op hoog vuur.
Voeg de rijst toe en roer het los terwijl je blijft bakken op hoog vuur. Schenk het rode peper vocht erbij en roer goed.
Voeg de sesamolie toe en bestrooi de gebakken rijst met sesamzaadjes en bosui. Serveer de rijst met de hamlappen en eventueel een simpele wortelsalade.
Deze wortelslierten zijn enkel op smaak gebracht met witte balsamico azijn, peper en zout. Zet eventueel nog wat extra zelfgemaakte kimchi op tafel, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.