Ohmydish.nl


Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees

'Bokkeumbap' oftewel een klassiek Koreaans gerecht. Deze gebakken rijst met kimchi is een heerlijk bijgerecht bij gochujang varkensvlees of een gebakken ei.

Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram kimchi (te koop bij de toko, of maak het zelf)
  • 50 ml kimchi vocht
  • 100 gram rijst
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels gochujang (Koreaanse rode peper pasta, te koop bij Albert Heijn en de toko)
  • 2 bosuien
  • klein handjevol sesamzaadjes, wij gebruikten zwarte sesamzaadjes

Ingrediënten gochujang varkensvlees

  • 4 hamlappen
  • 3 eetlepels gochujang (rode peper pasta)
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels rijst azijn
  • 1/2e ui
  • 2 knoflooktenen
  • 3 cm verse gember wortel
  • peper en zout naar smaak
Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • hersluitbare zak
  • vergiet
  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • wok
  • grote bakpan

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-rijst-met-kimchi-en-gochujang-varkensvlees


Voorbereiding -- 15 minuten + marineer tijd

Eerst gaan we het varkensvlees marineren. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd deze ook grof. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, honing, rijst azijn en gochujang.

Bestrooi de hamlappen met peper en zout en plaats ze samen met de marinade in een hersluitbare zak. Marineer dit minimaal een uur, maar hoe langer hoe lekkerder het vlees zal worden. Kook de rijst gaar volgens de verpakking, je kunt hiervoor elke soort rijst gebruiken die je wilt. Giet de rijst af en zet opzij. Hak ondertussen de kimchi fijn en meng het vocht met 3 eetlepels rode peper pasta.

Snijd de bosui in fijne ringen en zet opzij. 

Gebakken rijst met kimchi
Gebakken rijst met kimchi

Gebakken rijst met kimchi en varkensvlees afmaken -- 10 minuten

Verhit olie in de grote bakpan. Verwijder de grof gesneden ui, knoflook en gember en bak de hamlappen ongeveer 4 minuten aan elke kant.

Verhit ondertussen ook de wok tot deze gaat roken, voeg dan een beetje neutrale olie toe en bak de fijngesneden kimchi enkele minuten op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roer het los terwijl je blijft bakken op hoog vuur. Schenk het rode peper vocht erbij en roer goed.

Voeg de sesamolie toe en bestrooi de gebakken rijst met sesamzaadjes en bosui. Serveer de rijst met de hamlappen en eventueel een simpele wortelsalade. Deze wortelslierten zijn enkel op smaak gebracht met witte balsamico azijn, peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Aubergine en feta ovenschotel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.