Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees

'Bokkeumbap' oftewel een klassiek Koreaans gerecht. Deze gebakken rijst met kimchi is een heerlijk bijgerecht bij gochujang varkensvlees of een gebakken ei.

25 minuten
4 personen
Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees ingrediënten

Recept gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 01-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + marineer tijd

Eerst gaan we het varkensvlees marineren. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof.

Schil de gemberwortel en snijd deze ook grof. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, honing, rijst azijn en gochujang.

Bestrooi de hamlappen met peper en zout en plaats ze samen met de marinade in een hersluitbare zak

 Marineer dit minimaal een uur, maar hoe langer hoe lekkerder het vlees zal worden.

Kook de rijst gaar volgens de verpakking, je kunt hiervoor elke soort rijst gebruiken die je wilt.

Giet de rijst af en zet opzij. Hak ondertussen de kimchi fijn en meng het vocht met 3 eetlepels rode peper pasta.

Snijd de bosui in fijne ringen en zet opzij. 

Gebakken rijst met kimchi
Gebakken rijst met kimchi

Gebakken rijst met kimchi en varkensvlees afmaken – 10 minuten

Verhit olie in de grote bakpan. Verwijder de grof gesneden ui, knoflook en gember en bak de hamlappen ongeveer 4 minuten aan elke kant.

Verhit ondertussen ook de wok tot deze gaat roken, voeg dan een beetje neutrale olie toe en bak de fijngesneden kimchi enkele minuten op hoog vuur.

Voeg de rijst toe en roer het los terwijl je blijft bakken op hoog vuur. Schenk het rode peper vocht erbij en roer goed.

Voeg de sesamolie toe en bestrooi de gebakken rijst met sesamzaadjes en bosui. Serveer de rijst met de hamlappen en eventueel een simpele wortelsalade.

Deze wortelslierten zijn enkel op smaak gebracht met witte balsamico azijn, peper en zout. Zet eventueel nog wat extra zelfgemaakte kimchi op tafel, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
480.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.33 g
22.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.92 g
4.6 g
Eiwitten
37.01 g
Vezels
3.46 g
Natrium
2018.37 mg
Mineralen
Ijzer
5.54 mg
Calcium
136.52 mg
Magnesium
101.18 mg
Kalium
101.18 mg
Fosfor
269.08 mg
Koper
0.29 mg
Zink
3.69 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
2.6 µg
Vitamines
Vitamine C
15.94 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
331.52 mg
Vitamine B1
0.67 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
0.9 µg
Foliumzuur
56.93 µg
Vitamine E
1.03 mg
Vitamine K
61.29 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.