Kimchi stoofpotje

(2)

Heb je al eens kimchi gehad? Gefermenteerde Koreaanse kool met rode peper en meer. Voeg hier eens nog meer ingrediënten aan toe voor een kimchi stoofpotje!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kimchi stoofpotje

Ingrediënten


  • 250 gram kimchi 
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 300 gram tofu
  • 150 gram buikspek
  • 1 eetlepel Gochujang (Koreaanse rode peper pasta, te koop bij de toko)
  • 1 eetlepel suiker
  • 350 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel sesamolie
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren
  • bosui om te garneren
Kimchi stoofpotje Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • houten lepel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kimchi-stoofpotje


Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt voor dit recept ook zelfgemaakte kimchi gebruiken. Kook de rijst volgens de verpakking. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd het buikspek fijn en snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in blokjes en zet deze ook opzij. 

Kimchi stoofpotje
Kimchi stoofpotje

Kimchi stoofpotje afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut zonnebloemolie in een middelgrote pan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Voeg het buikspek toe en bak deze nog enkele minuten langer. Voeg zodra het spek begint te kleuren de kimchi met vocht toe en breng aan de kook. 

Schenk er na enkele minuten de runderbouillon bij en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en kook het stoofpotje tot het vocht voor de helft is verdampt. 

Voeg de Gochujang en suiker toe en meng goed. Voeg de tofu toe en laat het nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en een eetlepel sesamolie.

Serveer met witte rijst en bosui, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

2 reacties op Kimchi stoofpotje

Demi | StudioKOOK plaatste op 29-11-2016 om 09:27:42
Ik ben echt dol op kimchi! Zo lekker al op zichzelf, maar wat een heerlijk idee om het te verwerken in een stoofpotje.
Ohmydish plaatste op 29-11-2016 om 14:29:18
Dankje! We maakten laatst voor het eerst zelf kimchi, dus binnenkort meer recepten online met kimchi erin verwerkt! :D

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.