Heb je al eens kimchi gehad? Gefermenteerde Koreaanse kool met rode peper en meer. Voeg hier eens nog meer ingrediënten aan toe voor een kimchi stoofpotje!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt voor dit recept ook zelfgemaakte kimchi gebruiken. Kook de rijst volgens de verpakking.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd het buikspek fijn en snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in blokjes en zet deze ook opzij.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een middelgrote pan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten aan. Voeg het buikspek toe en bak deze nog enkele minuten langer. Voeg zodra het spek begint te kleuren de kimchi met vocht toe en breng aan de kook.
Schenk er na enkele minuten de runderbouillon bij en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en kook het stoofpotje tot het vocht voor de helft is verdampt.
Voeg de Gochujang en suiker toe en meng goed. Voeg de tofu toe en laat het nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en een eetlepel sesamolie.
Serveer met witte rijst en bosui, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.