Koreaanse bibimbap
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Koreaanse bibimbap

Heb je ooit gehoord van een Koreaanse bibimbap? Een gerecht met rijst en groenten. Een tafel vol met eten, naar wens te combineren.

1 uur
4 personen
Koreaanse bibimbap ingrediënten

Recept koreaanse bibimbap

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Eerst gaan we het gehakt marineren. Pel de knoflooktenen en snijd ze zo fijn mogelijk.

Voor de marinade mengen we 3 eetlepels sojasaus met 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sesamolie en 1 gesneden knoflookteen. Meng de marinade goed met het gehakt en breng op smaak met een beetje peper.

Zet de rest van de gesneden knoflook aan de kant. Terwijl het gehakt staat te marineren, gaan we alle groenten snijden.

Schil de wortels en gebruik een dunschiller of mandoline om de wortel in dunne lange slierten te snijden.

Meng de wortelslierten met 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel sesamolie en breng op smaak met peper en zout.

Zet opzij en zorg dat de spinazie gewassen is indien nodig. Pel en snijd de ui zo fijn mogelijk.

Was de courgette en snijd in stukken, in elke vorm die je maar wilt. Maak de shiitake paddenstoelen schoon met keukenpapier of een champignonborsteltje indien nodig.

Was en snijd de bosui in plakjes. Verwijder de zaadjes van de pepers en snijd deze in plakjes, zet aan de kant voor de garnering.

Rooster de sesamzaadjes in een droge kleine bakpan. Meng 6 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels honing en 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes om een lekkere saus te maken.

Vul een middelgrote pan met water en zout en kook de rijst volgens de verpakking.

Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius om alles warm te houden tijdens het bakken van alle ingrediënten, omdat we 1 grote bakpan gebruiken om alles apart te bakken. 

Bibimbap - Koreaanse rijst en groenten
Bibimbap - Koreaanse rijst en groenten

Koreaanse bibimbap warme groenten afmaken – 10 minuten

Verhit een beetje olie in een grote bakpan en bak de gesneden courgette een paar minuten, voeg dan een kleine hoeveelheid van de gesneden ui en knoflook toe.

Breng de courgette op smaak met peper en ongeveer een eetlepel sojasaus. Doe de courgette in een kleine kom en houd deze warm in de oven.

Verhit nogmaals een beetje olie in de pan en bak de shiitake paddenstoelen een paar minuten.

Voeg wederom een kleine hoeveelheid van de gesneden ui en knoflook toe samen met een eetlepel sojasaus en een theelepel sesamolie.

Breng op smaak met peper en zout en schep de shiitake in een 2e kleine kom en houd warm in de oven.

Verhit weer een beetje olie in de grote bakpan en voeg het laatste deel van de gesneden ui en knoflook toe. Bak deze kort en voeg vervolgens de verse spinazie in delen toe.

Breng op smaak met peper en zout en houd wederom warm in een kom. Verhit nog een keer olie in de bakpan voor de laatste groenten, de tauge.

Bak de tauge kort met een lepel sojasaus en een beetje sesamolie. Schep de gesneden bosui erdoor en houd ook deze groenten warm in de oven.

Koreaanse bibimbap serveren – 10 minuten

Nu gaan we de grote bakpan voor een laatste keer gebruiken. Verhit een beetje olie en bak het gemarineerde gehakt tot het bruin is.

Verhit ondertussen in de 2e grote bakpan een beetje olie en bak hierin 4 spiegeleieren. Breng de eieren op smaak met peper en zout.

Giet de rijst af en haal de kommetjes met groenten uit de oven.

Op tafel komen nu een kom met rijst, een kom met gehakt en een klein kommetje met saus. Daarbij komen de 4 soorten warme groenten en de kom met koude komkommerlinten.

Serveer met de gebakken eieren en garneer met gesneden pepers en geroosterde sesamzaadjes.

Nu kan iedereen alles naar wens combineren, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
716.51 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
46 g
28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.88 g
11.13 g
Eiwitten
36.82 g
Vezels
6.54 g
Natrium
3963.41 mg
Mineralen
Ijzer
9.54 mg
Calcium
237.32 mg
Magnesium
94.73 mg
Kalium
94.73 mg
Fosfor
486.51 mg
Koper
0.41 mg
Zink
6.01 mg
Jodium
21.6 µg
Selenium
21.37 µg
Vitamines
Vitamine C
71.02 mg
Vitamine D
1.08 mg
Vitamine A
88.75 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.67 mg
Vitamine B6
0.69 mg
Vitamine B12
1.38 µg
Foliumzuur
141.96 µg
Vitamine E
1.87 mg
Vitamine K
274.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Koreaanse bibimbap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.