Heb je ooit gehoord van een Koreaanse bibimbap? Een gerecht met rijst en groenten. Een tafel vol met eten, naar wens te combineren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Eerst gaan we het gehakt marineren. Pel de knoflooktenen en snijd ze zo fijn mogelijk.
Voor de marinade mengen we 3 eetlepels sojasaus met 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sesamolie en 1 gesneden knoflookteen. Meng de marinade goed met het gehakt en breng op smaak met een beetje peper.
Zet de rest van de gesneden knoflook aan de kant. Terwijl het gehakt staat te marineren, gaan we alle groenten snijden.
Schil de wortels en gebruik een dunschiller of mandoline om de wortel in dunne lange slierten te snijden.
Meng de wortelslierten met 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel sesamolie en breng op smaak met peper en zout.
Zet opzij en zorg dat de spinazie gewassen is indien nodig. Pel en snijd de ui zo fijn mogelijk.
Was de courgette en snijd in stukken, in elke vorm die je maar wilt. Maak de shiitake paddenstoelen schoon met keukenpapier of een champignonborsteltje indien nodig.
Was en snijd de bosui in plakjes. Verwijder de zaadjes van de pepers en snijd deze in plakjes, zet aan de kant voor de garnering.
Rooster de sesamzaadjes in een droge kleine bakpan. Meng 6 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels honing en 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes om een lekkere saus te maken.
Vul een middelgrote pan met water en zout en kook de rijst volgens de verpakking.
Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius om alles warm te houden tijdens het bakken van alle ingrediënten, omdat we 1 grote bakpan gebruiken om alles apart te bakken.
Verhit een beetje olie in een grote bakpan en bak de gesneden courgette een paar minuten, voeg dan een kleine hoeveelheid van de gesneden ui en knoflook toe.
Breng de courgette op smaak met peper en ongeveer een eetlepel sojasaus. Doe de courgette in een kleine kom en houd deze warm in de oven.
Verhit nogmaals een beetje olie in de pan en bak de shiitake paddenstoelen een paar minuten.
Voeg wederom een kleine hoeveelheid van de gesneden ui en knoflook toe samen met een eetlepel sojasaus en een theelepel sesamolie.
Breng op smaak met peper en zout en schep de shiitake in een 2e kleine kom en houd warm in de oven.
Verhit weer een beetje olie in de grote bakpan en voeg het laatste deel van de gesneden ui en knoflook toe. Bak deze kort en voeg vervolgens de verse spinazie in delen toe.
Breng op smaak met peper en zout en houd wederom warm in een kom. Verhit nog een keer olie in de bakpan voor de laatste groenten, de tauge.
Bak de tauge kort met een lepel sojasaus en een beetje sesamolie. Schep de gesneden bosui erdoor en houd ook deze groenten warm in de oven.
Nu gaan we de grote bakpan voor een laatste keer gebruiken. Verhit een beetje olie en bak het gemarineerde gehakt tot het bruin is.
Verhit ondertussen in de 2e grote bakpan een beetje olie en bak hierin 4 spiegeleieren. Breng de eieren op smaak met peper en zout.
Giet de rijst af en haal de kommetjes met groenten uit de oven.
Op tafel komen nu een kom met rijst, een kom met gehakt en een klein kommetje met saus. Daarbij komen de 4 soorten warme groenten en de kom met koude komkommerlinten.
Serveer met de gebakken eieren en garneer met gesneden pepers en geroosterde sesamzaadjes.
Nu kan iedereen alles naar wens combineren, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.