Heb je ooit gehoord van een Koreaanse bibimbap? Een gerecht met rijst en groenten. Een tafel vol met eten, naar wens te combineren.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koreaanse-bibimbap
Terwijl het gehakt staat te marineren, gaan we alle groenten snijden. Schil de wortels en gebruik een dunschiller of mandoline om de wortel in dunne lange slierten te snijden. Meng de wortelslierten met 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en zorg dat de spinazie gewassen is indien nodig.
Pel en snijd de ui zo fijn mogelijk. Was de courgette en snijd in stukken, in elke vorm die je maar wilt. Maak de shiitake paddenstoelen schoon met keukenpapier of een champignonborsteltje indien nodig. Was en snijd de bosui in plakjes. Verwijder de zaadjes van de pepers en snijd deze in plakjes, zet aan de kant voor de garnering. Rooster de sesamzaadjes in een droge kleine bakpan.
Meng 6 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels honing en 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes om een lekkere saus te maken. Vul een middelgrote pan met water en zout en kook de rijst volgens de verpakking.
Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius om alles warm te houden tijdens het bakken van alle ingrediënten, omdat we 1 grote bakpan gebruiken om alles apart te bakken.
Bibimbap - Koreaanse rijst en groenten
Verhit weer een beetje olie in de grote bakpan en voeg het laatste deel van de gesneden ui en knoflook toe. Bak deze kort en voeg vervolgens de verse spinazie in delen toe. Breng op smaak met peper en zout en houd wederom warm in een kom. Verhit nog een keer olie in de bakpan voor de laatste groenten, de tauge. Bak de tauge kort met een lepel sojasaus en een beetje sesamolie. Schep de gesneden bosui erdoor en houd ook deze groenten warm in de oven.
Op tafel komen nu een kom met rijst, een kom met gehakt en een klein kommetje met saus. Daarbij komen de 4 soorten warme groenten en de kom met koude komkommerlinten. Serveer met de gebakken eieren en garneer met gesneden pepers en geroosterde sesamzaadjes. Nu kan iedereen alles naar wens combineren, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.