Ohmydish.nl


Kimchi noedels

Een makkelijk eenpansgerecht dat naar smaak pittig of milder gegeten kan worden. Overheerlijke kimchi noedels, binnen een half uur op tafel!

Kimchi noedels
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kimchi noedels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 gram gerookte spekjes of buikspek
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 cm geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels Gochujang (koreaanse rode peper pasta, te koop bij Albert Heijn en toko)
  • 1 theelepel grove chili of chili vlokken
  • 200 gram kimchi (gefermenteerde kool, te koop bij de toko of maak het zelf)
  • 1 liter runderbouillon
  • 300 gram noedels (wij gebruikten ramen noedels)
  • 150 gram peultjes
  • 2 bosuien
Kimchi noedels ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • wok of diepe bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kimchi-noedels


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng de knoflook met sojasaus, rode peper pasta, grove chili, sojasaus, sesamolie en geraspte gemberwortel. Pel dan ook de ui en snijd deze fijn. Indien nodig, snijd dan ook het spek in blokjes. Maak eventueel de peultjes schoon door de uiteinden eraf te snijden. Snijd de bosui in fijne ringen en zet opzij.

Kimchi noedels Kimchi noedels

Kimchi noedels afmaken -- 20 minuten

Bak de spekjes enkele minuten, het is niet nodig om extra olie of boter toe te voegen. Voeg dan ook de ui toe en na ongeveer een minuut het sojasaus mengsel. Voeg de kimchi, zonder vocht, toe en bak nog kort mee. Schenk er dan de runderbouillon bij en breng aan de kook. Laat het enkele minuten koken en voeg dan de noedels en peultjes toe.

Roer af en toe door zodat de noedels niet gaan plakken. Afhankelijk van de type noedels, zal het geheel na enkele minuten koken genoeg zijn ingedikt zodat de noedels en peultjes gaar zijn en er een mooie saus is ontstaan.  Serveer met de bosui ringen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Stoofpotje in bladerdeeg

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.