Deze bibimbap met biefstuk en verse groenten is extra lekker door de marinade. 'Bibim' betekent in het Koreaans gemengde rijst, gemengd met een kom vol lekkers!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de gember, pel de knoflooktenen en rasp deze beide fijn. Meng sojasaus samen met bruine basterdsuiker, Gochujang, gember, knoflook en 1 eetlepel sesamolie.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en meng deze goed met de marinade. Laat ongeveer een uur marineren.
Breng ondertussen een middelgrote pan met water aan de kook en kook hierin de rijst.
Schil de wortels en snijd deze in dunne reepjes (julienne). Was eventueel de spinazie en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakken.
Giet de rijst af zodra deze gaar is en roer er dan 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel sesamzaadjes doorheen. Plaats een deksel op de pan met rijst en laat deze staan.
Verhit een grote pan op hoog vuur en voeg een scheut sesamolie toe. Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten tot ze mooi bruin zijn. Voeg dan beetje bij beetje de verse spinazie toe en bak deze kort. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de eieren ondertussen in een grote bakpan, je kunt deze eventueel in sesamolie bakken en zorg ervoor dat het eigeel nog zacht is. Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje sesamolie toe zodra de wok begint te roken.
Bak de biefstukreepjes kort op hoog vuur zodat ze mooi bruin kleuren. Schenk er dan de marinade bij en laat dit kort indikken. Bak het geheel maar kort, zodat de biefstuk niet doorbakken is.
Roer de rijst los en verdeel deze over 4 kommen. Verdeel de gebakken champignons en spinazie, biefstukreepjes en het gebakken ei. Bestrooi de eieren met peper en zout.
Maak de bibimbap af met wortel julienne, bosui, sesamzaadjes en basilicumblaadjes. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat is bibimbap?
Bibimbap is een gemixte maaltijd, een rijstgerecht dat steeds populairder wordt. Het bestaat uit rijst, een spiegelei, warme groenten, rauwe groenten en meer. Traditioneel wordt alles apart gebakken en apart geserveerd bovenop de rijst, voor het eten ‘mix’ je alles door elkaar.
Waar komt bibimbap vandaan?
Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht. Bibim betekent letterlijk vertaald ‘gemixte rijst’.
Kan ik bibimbap ook vegetarisch maken?
Traditioneel wordt een bibimbap gemaakt met vlees, zoals meestal biefstuk of gehakt. Je kunt voor een vegetarische bibimbap bijvoorbeeld kikkererwten of tofu gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.