Bibimbap met biefstuk

(17)

Deze bibimbap met biefstuk en verse groenten is extra lekker door de marinade. 'Bibim' betekent in het Koreaans gemengde rijst, gemengd met een kom vol lekkers!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-07-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Bibimbap met biefstuk

Ingrediënten


  • 300 gram rijst
  • 500 gram biefstuk
  • 100 ml sojasaus
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • halve eetlepel gochujang
  • 3 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • 3 eetlepels sesamolie + extra
  • 2 eetlepels sesamzaadjes + extra
  • 125 gram verse spinazie
  • 300 gram champignons
  • 4 eieren
  • 2 wortelen
  • 2 bosuien
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol verse basilicum

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • middelgrote kom
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • dunschiller
  • optioneel: slacentrifuge
  • champignonborstel of keukenpapier
  • 2 grote pannen
  • spatel
  • (stalen) wok

Bibimbap met biefstuk Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bibimbap-met-biefstuk


Voorbereiding – 20 minuten + marineer tijd

Schil de gember, pel de knoflooktenen en rasp deze beide fijn. Meng sojasaus samen met bruine basterdsuiker, Gochujang, gember, knoflook en 1 eetlepel sesamolie.

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en meng deze goed met de marinade. Laat ongeveer een uur marineren.

Breng ondertussen een middelgrote pan met water aan de kook en kook hierin de rijst. 

Schil de wortels en snijd deze in dunne reepjes (julienne). Was eventueel de spinazie en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd de champignons in plakken.

Bibimbap met biefstuk
Bibimbap met biefstuk

Bibimbap met biefstuk afmaken – 20 minuten

Giet de rijst af zodra deze gaar is en roer er dan 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel sesamzaadjes doorheen. Plaats een deksel op de pan met rijst en laat deze staan.

Verhit een grote pan op hoog vuur en voeg een scheut sesamolie toe. Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten tot ze mooi bruin zijn. Voeg dan beetje bij beetje de verse spinazie toe en bak deze kort. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de eieren ondertussen in een grote bakpan, je kunt deze eventueel in sesamolie bakken en zorg ervoor dat het eigeel nog zacht is. Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje sesamolie toe zodra de wok begint te roken.

Bak de biefstukreepjes kort op hoog vuur zodat ze mooi bruin kleuren. Schenk er dan de marinade bij en laat dit kort indikken. Bak het geheel maar kort, zodat de biefstuk niet doorbakken is.

Roer de rijst los en verdeel deze over 4 kommen. Verdeel de gebakken champignons en spinazie, biefstukreepjes en het gebakken ei. Bestrooi de eieren met peper en zout.

Maak de bibimbap af met wortel julienne, bosui, sesamzaadjes en basilicumblaadjes. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-07-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Bibimbap met biefstuk: Veel gestelde vragen

Wat is bibimbap?

Bibimbap is een gemixte maaltijd, een rijstgerecht dat steeds populairder wordt. Het bestaat uit rijst, een spiegelei, warme groenten, rauwe groenten en meer. Traditioneel wordt alles apart gebakken en apart geserveerd bovenop de rijst, voor het eten ‘mix’ je alles door elkaar.

Waar komt bibimbap vandaan?

Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht. Bibim betekent letterlijk vertaald ‘gemixte rijst’.

Kan ik bibimbap ook vegetarisch maken?

Traditioneel wordt een bibimbap gemaakt met vlees, zoals meestal biefstuk of gehakt. Je kunt voor een vegetarische bibimbap bijvoorbeeld kikkererwten of tofu gebruiken.

0 reacties op Bibimbap met biefstuk

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.