Zodra je deze Napolitaanse pizza calzone in de oven zet heb je er al zin in! Door de stoom die ontstaat in de calzone zwelt deze op en zal de vulling snel garen. Een lekkere dubbelgeklapte pizza met vulling van o.a. mortadella.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 14-07-2021, dit recept is voor 1 persoon en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius.
Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol met de deegroller het deeg uit tot een ronde vorm. Zorg ervoor dat het deeg niet te dun wordt, de pizza calzone zal namelijk in de oven flink opzwellen.
Verdeel wat passata met behulp van een eetlepel over de onderste rand van het pizzadeeg. Laat de verpakking met mozzarella uitlekken. Scheur stukjes van de mozzarella af en verdeel over de saus op het deeg.
Voeg nu een kleine handvol verse basilicum toe, scheur en verdeel tussen de 4 à 5 plakken mortadella. Voeg naar wens geraspte pecorino toe over de mortadella heen.
Druppel wat olijfolie over de vulling heen en breng op smaak met ongeveer 2 theelepels gedroogde oregano.
Vouw nu de andere helft van de pizza die je nog niet belegd hebt over het deel met de vulling heen. Maak je vingers nat met een beetje water en druk de buitenste randen aan.
Vouw nu de buitenste randen naar binnen toe en druk goed aan met behulp van een vork. Blijft de vork wat aan het deeg plakken? Dip deze dan heel even in de bloem.
Zorg ervoor dat de calzone goed dichtgevouwen is, zodat er geen stoom of vulling kan ontsnappen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de ongebakken calzone op.
Plaats de pizza calzone in de oven en bak deze in ongeveer 10 minuten tijd op 250 graden Celsius af. Je zult zien dat de calzone opzwelt, de stoom die ontstaat aan de binnenkant zal de vulling heel snel doen garen.
Haal de calzone uit de oven zodra je met je vingers op de bovenkant kunt tikken zonder dat deze inzakt. De buitenkant zal hard worden, maar bak de calzone niet te lang af.
Snijd de calzone met een broodmes open en serveer direct. Let wel op dat er flink wat stoom uit kan komen! Geniet van deze heerlijke Napolitaanse pizza calzone!
Wat is een pizza calzone?
Een pizza calzone is een dubbelgeklapte pizza met meestal een simpele vulling. De vulling bestaat normaal gesproken uit mozzarella en stukjes salami of ham met verse kruiden.
Hoe eet je een pizza calzone?
Aangezien er flink wat stoom uit een pizza calzone kan komen snijd je deze eerst open met behulp van een broodmes. Laat de pizza iets afkoelen en eet deze dan met de dichte punt naar beneden. Maar je kunt deze ook prima met mes en vork eten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.