Een makkelijke pizza met ham en champignons is heerlijk met crème fraîche en twee soorten kaas. Zelf pizza maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om te doen!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-pizza-met-ham-en-champignons
Begin met het maken van het pizza deeg, zodat deze tijd heeft om te rijzen. Je kunt eventueel ook kant-en-klaar deeg of een kant-en-klaar pizza bodem gebruiken.
Verdeel ondertussen de ham in stukjes. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd in plakken.
Breng crème fraîche op smaak met peper en zout, voeg niet teveel zout toe aangezien de ham en kaas ook al zout zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Hoe dunner je de bodem maakt, hoe krokanter deze zal worden tijdens het bakken.
Besmeer de pizzabodem met crème fraîche, maar laat de randen vrij. Bestrooi met een beetje fijn geraspte grana padano en geraspte mozzarella.
Verdeel de plakjes ham en champignons erover. De champignons zullen gaan krimpen, maar je kunt zoveel plakjes toevoegen als je wilt.
Bak de pizza mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de pizzabodem. Bestrooi eventueel met verse of gedroogde oregano. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.