Een makkelijke pizza met ham en champignons is heerlijk met crème fraîche en twee soorten kaas. Zelf pizza maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om te doen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2021, dit recept is voor 1 persoon en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het pizza deeg, zodat deze tijd heeft om te rijzen. Je kunt eventueel ook kant-en-klaar deeg of een kant-en-klaar pizza bodem gebruiken.
Verdeel ondertussen de ham in stukjes. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd in plakken.
Breng crème fraîche op smaak met peper en zout, voeg niet teveel zout toe aangezien de ham en kaas ook al zout zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Hoe dunner je de bodem maakt, hoe krokanter deze zal worden tijdens het bakken.
Besmeer de pizzabodem met crème fraîche, maar laat de randen vrij. Bestrooi met een beetje fijn geraspte grana padano en geraspte mozzarella.
Verdeel de plakjes ham en champignons erover. De champignons zullen gaan krimpen, maar je kunt zoveel plakjes toevoegen als je wilt.
Bak de pizza mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de pizzabodem.
Bestrooi de pizza eventueel met verse of gedroogde oregano. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.